ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σημαντικές νίκες για Λίβερπουλ και Άρσεναλ - Τα γκολ σε Premier League, Coppa Italia, Copa del Rey

Λίβερπουλ Liverpool
AP Images

Δείτε τα highlights από τους αγώνες της Premier League, του Coppa Italia και του Copa del Rey

Πολύτιμες νίκες στην προσπάθεια που κάνουν για να πετύχουν τους στόχους τους σημείωσαν Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Οι «κόκκινοι», με τον Ζότα να σκοράρει και τα δύο τέρματα, επικράτησαν 2-0 της Λέστερ. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» για την ομάδα του Κλοπ, η οποία πλησίασε στο -9 την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Στα αξιοσημείωτα κι η επανεμφάνιση του Μο Σαλάχ (μπήκε ως αλλαγή στο 60’), μετά τις υποχρεώσεις του με την Αίγυπτο στο Copa Africa. Όσον αφορά στους «κανονιέρηδες», νίκησαν 1-0 στην έδρα της Γουλβς, μολονότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 69ο λεπτό.

COPPA ITALIA

Ήταν μοιραίο να συμβεί! Από ενέργεια του Βλάχοβιτς στο 88’ ήρθε το αυτογκόλ του Ρουάν, με το οποίο η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου. Η «Μεγάλη Κυρία» πήρε έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Coppa Italia, εκεί όπου ο Σέρβος επιθετικός θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, τη Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» νίκησαν 3-2 την Αταλάντα σε ένα συγκλονιστικό ματς στο Μπέργκαμο.

Η Φιορεντίνα, μολονότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, σκόραρε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μιλένκοβιτς και πήρε την πρόκριση. Από την άλλη, η αντίπαλος του Ολυμπιακού πλήρωσε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς, στο οποίο είχε δύο δοκάρια.

COPA DEL REY

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βαλένθια είχαν από ένα καλό ημίχρονο κι έτσι το τελικό 1-1 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς. Ο αγώνας του «Σαν Μαμές» είχε ρυθμό κι ένταση, αλλά το ποια από τις δύο θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό θα κριθεί στο «Μεστάγια».

Οι αγώνες της Τετάρτης

PREMIER LEAGUE

Την ξέφρενη πορεία της συνεχίζει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 2-0 της Μπρέντφορντ. Η ομάδα του Πεπ Γουαρντιόλα πήρε άλλο ένα «τρίποντο», χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα. Οι «πολίτες» παραμένουν στην κορυφή σε απόσταση 12 βαθμών από τη δεύτερη Λίβερπουλ.

Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Σαουθάμπτον, η οποία νίκησε 3-2 στην έδρα της Τότενταμ, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-1, ενώ Άστον Βίλα και Λιντς πήραν από έναν βαθμό, καθώς ήρθαν ισόπαλες 3-3, σε ένα συναρπαστικό ματς.

Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Νόριτς, η οποία «κόλλησε» στο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη, αλλά ο Ζαχά αστόχησε σε πέναλτι, μετά την ισοφάριση.

COPPA ITALIA

Η Μίλαν «διέλυσε» 4-0 τη Λάτσιο και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι «ροσονέρι», με φόρα από τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Ίντερ, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ρωμαίους

Οι γηπεδούχοι είχαν «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, καθώς πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα τέρματα τους. Στους «4» του θεσμού θα δούμε άλλο ένα Derby della Madonnina, καθώς η Μίλαν θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.

COPA DEL REY

Η Μπέτις νίκησε (2-1) με ανατροπή στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο και βρίσκεται με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Την Πέμπτη (10/2) θα διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Βαλένθια, ενώ οι ρεβάνς θα γίνουν το διήμερο 2-3 Μαρτίου.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Τρίτη (8/2)

Γουέστ Χαμ - Γουότφορντ 1-0 (68' Μπόουεν)

Νιούκαστλ - Έβερτον 3-1 (37’ αυτ. Χόλγκεϊτ, 56’ Φρέιζερ, 80’ Τρίπιερ – 36’ αυτ. Λασέλ)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (47' Ροντρίγκες - 18' Πογκμπά)

Τετάρτη (9/2)

Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας 1-1 (1’ Πούκι – 60’ Ζαχά)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπρέντφορντ 2-0 (40’ Μαχρέζ πεν. , 69’ Ντε Μπρόινε)

Τότεναμ-Σαουθάμπτον 2-3 (18’ αυτ. Μπέντναρεκ. 70’ Σον – 23’ Μπρόγια, 80’ Ελιουνούσι, 82’ Άνταμς)

Άστον Βίλα-Λιντς 3-3 (30' Κουτίνιο, 38',43' Ράμσεϊ - 9',45'+2 Τζέιμς, 63' Γιορέντε)

Πέμπτη (10/2)

Γουλβς-Άρσεναλ 0-1 (25' Γκάμπριελ)

Λίβερπουλ-Λέστερ 2-0 (34', 87' Ζότα)

COPPA ITALIA - Προημιτελικά

Ίντερ-Ρόμα 2-0

Μίλαν-Λάτσιο 4-0

Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-3

Γιουβέντους-Σασουόλο 2-1

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Γιουβέντους - Φιορεντίνα

Ίντερ - Μίλαν

COPA DEL REY - Ημιτελικά

Ράγιο Βαγεκάνο-Μπέτις 1-2

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια 1-1

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύπελλο Ελλάδας: «Μονομαχία» ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στους «4» – Τα highlights των προημιτελικών