ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Σεισμός» στη Γαλλία: Σεξουαλικά σκάνδαλα στην ομοσπονδία - Συγκάλυψη από τους κορυφαίους συλλόγους

Ligue 1
AP Photo/Laurent Cipriani

«Βόμβα» στο γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα σεξουαλικά σκάνδαλα δεκαετιών στην ομοσπονδία έχουν συγκαλυφθεί με τη συνδρομή των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας.

Το δημοσίευμα φέρει την υπογραφή του Ρομέν Μολίνα, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος αθλητικός δημοσιογράφος. Κατά καιρούς έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας μεγάλα σκάνδαλα, κάτι που όπως φαίνεται έπραξε κι αυτή τη φορά.

Την περασμένη εβδομάδα το «So Foot» γνωστοποίησε ανάρμοστα μηνύματα σεξουαλικής φύσεως που είχε στείλει ο πρόεδρος της FFF, Νοέλ Λε Γρετ σε γυναίκες υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον Μολίνα, όμως, αυτό αποτελεί απλά την κορυφή του παγόβουνου, καθώς τα σεξουαλικά σκάνδαλα φέρεται να ξεκινούν από τη δεκαετία του ’80!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου, υπάρχει μια μακροσκελή λίστα με καταγγελίες, η οποία περιλαμβάνει υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, εκβιασμού και παρενόχληση ανηλίκων παικτών!

Στην υπόθεση εμπλέκονται προπονητές, σκάουτερ, μάνατζερ και κορυφαία στελέχη της γαλλικής λίγκας, Ligue 1! Μάλιστα, όπως προκύπτει μεγάλοι σύλλογοι, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν κι η Λιόν, έχουν βοηθήσει στη συγκάλυψη των καταγγελιών.

Ο Τιερί Ρεϊ, αθλητικός σύμβουλος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες δεν έφτασαν ποτέ σε εκείνον, λέγοντας ότι: «Η FFF δεν απευθύνθηκε ποτέ σε εμάς για τέτοιου είδους υποθέσεις. Ούτε μίλησαν με τον υπουργό Αθλητισμού. Η σοβαρότητα των γεγονότων θα έπρεπε να είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Το δημοσίευμα έχει ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου», καθώς όπως αναφέρει το «RMC», η Υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά Καστερά, είχε συνάντηση με τον Λε Γκρετ, πριν τελικά αποφασίσει να ανοίξει φάκελο για τις κατηγορίες. Το Υπουργείο Αθλητισμού γνωστοποίησε επίσημα ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις