ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Nations League, Ολλανδία – Ιταλία 2-3: Οι «ατζούρι» κατέλαβαν την τρίτη θέση στα Finals

Nations League
EPA/KOEN VAN WEEL

Nations League: Η Ιταλία νίκησε 3-2 την «οικοδέσποινα» Ολλανδία στον μικρό τελικό και κατέλαβε την τρίτη θέση στα Finals.

Οι «ατζούρι» ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί και πέτυχαν μια νίκη γοήτρου στο Ένσεντε.

Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, τόσο η Ιταλία, όσο κι η Ολλανδία δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον για το ματς. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν αυτοί που έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση και πήραν μια ψυχολογική ώθηση, ενόψει των προκριματικών του Euro 2024.

Από την άλλη, οι «οράνιε», μάλλον, απογοήτευσαν με τη γενικότερη εικόνα τους, με δεδομένο ότι τα Finals διεξάγονταν στην Ολλανδία. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν αποδοκιμάστηκε σε διάφορες περιπτώσεις από τον κόσμο στις κερκίδες.

Να θυμίσουμε ότι οι Ολλανδοί είναι στον όμιλο της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2024. Αποτελεί ουσιαστικά τον αντίπαλο που θέλει να προσπεράσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, για να βρεθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία το 2024.

Nations League
Ολλανδία - Ιταλία 2-3uefa.com

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μπίλοου, Ντάμφρις, Χερτρούιντα (46' Βαϊνάλντουμ), Φαν Ντάικ, Άκε, Βίφερ (76'Φέρμαν), Φρένκι ντε Γιονγκ, Σίμονς (63' Κούπμαϊνερς), Μάλεν (46' Μπέρχβαϊν), Χάκπο, Λανγκ (46' Βέγκχορστ)
ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Τολόι, Ατσέρμπι, Μπουοντζόρνο, Ντιμάρκο (74' Σπινατσόλα), Φρατέζι, Κριστάντε, Βεράτι (85' Μπαρέλα) Νιόντο (64' Τζανιόλο), Ρετέγκι (85' Πελεγκρίνι), Ρασπαντόρι (63' Κιέζα)

Το πρόγραμμα των Nations League Finals

Τετάρτη 14 Ιουνίου

  • 1ος Ημιτελικός: Ολλανδία – Κροατία 2-4 (34' Μάλεν, 90+6' Λανγκ / 55' πεν. Κράμαριτς, 72' Πάσαλιτς, 98' Πέτκοβιτς, 116' πεν. Μόντριτς)

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Κυριακή 18 Ιουνίου

  • Μικρός τελικός: Ολλανδία – Ιταλία 2-3 (68’ Βέργκβαϊν, 89’ Βαϊνάλντουμ / 6’ Ντιμάρκο, 20’ Φρατέζι, 72’ Κιέζα)
  • Τελικός: Κροατία – Ισπανία (21:45, Ρότερνταμ – Novasports Prime)

Σχετικές ειδήσεις