Παγκόσμιο Κύπελλο σε Ευρώπη, Αφρική και λατινική Αμερική το 2030!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Έξι χώρες από τρεις διαφορετικές ηπείρους θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Παγκόσμιο Κύπελλο σε Ευρώπη, Αφρική και λατινική Αμερική το 2030!
1'

Η σκέψη για υποψηφιότητα από Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, βασιζόταν στο πλάνο διεξαγωγής της διοργάνωσης σε τρεις διαφορετικούς ηπείρους. Το εγχείρημα δεν προχώρησε, αλλά η σκέψη όπως φαίνεται άρεσε στη FIFA. Έτσι, όπως έγινε γνωστό το Παγκόσμιο Κύπελλο σε 7 χρόνια θα λάβει χώρα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Συγκεκριμένα στην Ευρώπη, την Αφρική και τη λατινική Αμερική. Με τη διαφορά πως οι χώρες διεξαγωγής θα είναι έξι! Οι βασικές τρεις θα είναι Πορτογαλία, Ισπανία και Μαρόκο. Όμως τα εναρκτήρια παιχνίδια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πιο συγκεκριμένα σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.

Οι λόγοι που θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα ματς στη λατινική Αμερική, είναι συμβολικοί. Και συγκεκριμένα η συμπλήρωση 100 ετών απ’ το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε πραγματοποιηθεί το 1930 στην Ουρουγουάη.

Θα γίνει λοιπόν το πρώτο τουρνουά στην ιστορία που θα λάβει χώρα σε τρεις ηπείρους. Επίσης οι έξι αυτές χώρες, αυτόματα θα έχουν τις Εθνικές τους στην τελική φάση της διοργάνωσης. Όσο για το 2034, η διοργάνωση θα δοθεί σε χώρα είτε της Ωκεανίας είτε της Ασίας. Με την Αυστραλία και τη Σαουδική Αραβία να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή