ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόπα Άφρικα: Χωρίς Μουκουντί η ΑΕΚ και Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός - Χάνουν σπουδαία ματς

Κόπα Άφρικα: Χωρίς Μουκουντί η ΑΕΚ και Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός - Χάνουν σπουδαία ματς

«Πονοκέφαλος» για ΑΕΚ και Ολυμπιακό οι κλήσεις των διεθνών τους για την τελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Χωρίς τον Αρόλντ Μουκουντί θα αναγκαστεί να αγωνιστεί η ΑΕΚ σε ένα πολύ σημαντικό διάστημα της σεζόν.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης θα βρίσκεται για τουλάχιστον 20 ημέρες με την εθνική ομάδα του Καμερούν, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής Ριγκομπέρ Σονγκ τον συμπεριέλαβε στους «27» της αποστολής για το Κόπα Άφρικα.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024 στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Το Καμερούν θεωρείται, μάλιστα, ένα από τα μεγάλα φαβορί, άρα δεν αποκλείεται το διάστημα απουσίας του Μουκουντί να «αγγίξει» τον ένα μήνα.

Η πρώτη φάση για τα «λιοντάρια» του Σονγκ ολοκληρώνεται στις 23 Ιανουαρίου 2024 κι αυτό σημαίνει ότι ο 26χρονος σέντερ μπακ θα χάσει σίγουρα τους αγώνες κυπέλλου με τον Άρη (10/1), αλλά και τα ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό (αν δεν εξασφαλίσει άδεια να πάει αργότερα στην προετοιμασία) και τον Ατρόμητο.

Παράλληλα, ο Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Βαλίντ Ρεγκραγκί για το Κόπα Άφρικα και θα χάσει με τη σειρά του πολλά και σημαντικά παιχνίδια σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Μαροκινός επιθετικός δεν θα υπολογίζεται για τα δύο ντέρμπι του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και αυτό με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, όπως και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.