ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Αστέρας Τρ.-Βόλος 1-0: «Χτύπημα» στο 90’!

Super League, Αστέρας Τρ.-Βόλος 1-0: «Χτύπημα» στο 90’!

Super League: Ο Μιριτέλο με τη συμπλήρωση 90 λεπτών πέτυχε το γκολ που έκρινε το νικητή στο Αστέρας Τρίπολης-Βόλος (1-0) – Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι, κακό ματς στην Αρκαδία.

Το… χτύπημα της κόμπρας απ’ τον Μιριτέλο! Σε χρονικό σημείο που ο Βόλος δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, παίρνοντας 3 βαθμούς στην αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Super League. Το 1-0 ήρθε μετά από πολύ κακό ματς, χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πριν το γκολ των Αρκάδων, οι Βολιώτες είχαν σπουδαία φάση με δοκάρι και κεφαλιά άουτ στην κενή εστία! Τελικά αυτή την αστοχία την «τιμώρησε» ο νόμος του ποδοσφαίρου. Έτσι ο Αστέρας Τρίπολης είναι μόνος έκτος με 26 βαθμούς, ενώ ο Βόλος έμεινε στους 14 και τρίτος απ’ το τέλος.

Η αναμέτρηση στο «Θ. Κολοκοτρώνης» άρχισε με ένα σουτ του Λούνα που έφυγε άουτ. Ο Κόμπα στο 5’ έκανε το ίδιο, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι με το σουτ του Ρεγκίς στο 15’ δεν απείλησαν ουσιαστικά.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, οι χώροι κλειστοί κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους σε ένα κακό παιχνίδι. Χωρίς τη μεγάλη φάση και σχεδόν χωρίς επικίνδυνη ευκαιρία τόσο για τους Αρκάδες όσο και για τους Βολιώτες.

Το δεύτερο μέρος είχε τις προσπάθειες που σταμάτησαν πάνω σε Κόστιτς και Χουχούμη μέχρι το 50’. Η γυριστή κεφαλιά του Μπαριέντος τέσσερα λεπτά μετά, δεν ανησύχησε τους γηπεδούχους. Ο Καλτσάς προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες για τον Αστέρα, με τις προσπάθειές του να μην ολοκληρώνονται σε δημιουργικό επίπεδο.

Η πιο μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 72’ για τους Βολιώτες. Με διπλό δοκάρι! Ο Σιέλης από πολύ κοντά με προβολή… κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ασλανίδης με κεφαλιά αστόχησε σε κενό τέρμα!

Το σουτ του Μάντζη στο 79’ πήγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας. Λίγο πριν το τέλος ο Ζουκάνοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Καλτσάς αστόχησε με κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε το «χρυσό» γκολ στο 90’! Με τον συνήθη ύποπτο Μιριτέλο, να σκοράρει ξανά. Ο επιθετικός των Αρκάδων με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Καλτσά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Στα λεπτά των καθυστερήσεων δε σημειώθηκε το παραμικρό κι έτσι ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε σε ακόμη μια νίκη, αφήνοντας τον Βόλο στα… χαμηλά της βαθμολογίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Τσαγκαράκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καστάνο, Γιαμπλόνσκι - Γκαρσία

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (13΄ Γραματικάκης), Καρμόνα (85΄ Μπαρτόλο), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Γκος (71΄ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς, Ζουγλής (71΄ Μάντζης), Κρέσπι, Μιριτέλο.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Λούνα, Σιέλης, Μύγας, Μπαριέντος (90΄+4 Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (90΄+4 Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Κόμπα (66΄ Τσοκάνης), Γκαρσία (79΄ Ράσιτς), Μωραΐτης.