ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Ένταση με Μανιάτη, Τζαβέλλα στην προπόνηση

Μουντιάλ 2014: Ένταση με Μανιάτη, Τζαβέλλα στην προπόνηση

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Ιαπωνία, σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους Μανιάτη και Τζαβέλλα.

Με την κούραση να είναι δεδομένη και την πίεση για το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στους Ιάπωνες, τα νεύρα ήταν τεντωμένα και οι Γιώργος Τζαβέλλας και Γιάννης Μανιάτης πρωταγωνίστησαν σε ένα επεισόδιο στην τελευταία προπόνηση της Ελλάδας στο Αρακαζού.

Μετά το τέλος του προγράμματος, οι παίκτες βρίσκονταν στα αποδυτήρια και είχαν πιάσει συζήτηση. Η ένταση ανέβηκε ανάμεσα στους δύο παίκτες που άρχισαν να λογοφέρουν και χρειάστηκε να παρέμβουν οι πιο ψύχραιμοι για να εκτονωθεί η ένταση. Ο Γιώργος Καραγκούνης ανέλαβε τον ρόλο του... πυροσβέστη και μαζί με τον Παναγιώτη Κονέ παρενέβησαν για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Το θέμα καλείται να το διαχειριστεί ο Φερνάντο Σάντος, που δυσαρεστήθηκε από την εξέλιξη αυτή, ειδικά λίγες ώρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Ιαπωνία.

Να θυμήσουμε πως πριν η Εθνική μας ταξιδέψει για τα γήπεδα της Βραζιλίας, υπήρξε θέμα μεταξύ του Μανιάτη και του Κατσουράνη, μετά από παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Η παρεξήγηση ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές λύθηκε, έπειτα από τη συγνώμη του αρχηγού της "γαλανόλευκης", στον παίκτη των "ερυθρολεύκων".

Πήρε θέση η ΕΠΟ

Να ρίξει τους τόνους προσπάθησε η ΕΠΟ μετά το επεισόδιο των Μανιάτη – Τζαβέλλα τονίζοντας, πως η κόντρα ήταν μία από τις καθιερωμένες που υπάρχουν στις προπονήσεις όλων των ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής των δημοσιευμάτων που περιγράφουν θερμό επεισόδιο μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών Γιάννη Μανιάτη και Γιώργου Τζαβέλλα, επισημαίνονται τα εξής:

Μια στιγμή έντασης στην προπόνηση της 17/6/2014, συνήθης στην καθημερινή ροή και λειτουργία μιας ομάδας, προσέλαβε έκταση και ερμηνεία δυσανάλογη με το περιστατικό.

Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ανδρών, εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένοι, ως ομάδα, στον αυριανό αγώνα εναντίον της Ιαπωνίας, αντιλαμβανόμενοι απολύτως την κρισιμότητά του για την έκβαση της επιδιωκόμενης πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια στιγμιαία αντίδραση, συνεπώς, δεν μπορεί ούτε να αλλοιώσει ούτε να ακυρώσει το βασικό συστατικό επιτυχίας της Εθνικής, που είναι και θα παραμείνει ό,τι ήταν πάντοτε: ομάδα».

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Και ο Ιμπραΐμοβιτς στη Βραζιλία (photo)

Μουντιάλ 2014-Ιαπωνία: «Να σκοράρουμε πάλι πρώτοι»

Μουντιάλ 2014-Ελλάδα: «Σαν να ξεκινάμε τώρα το τουρνουά»