ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Αετομαχία» στο ΟΑΚΑ για τη Super League

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Αετομαχία» στο ΟΑΚΑ για τη Super League
Μεγάλη... μάχη στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε δυο «δικεφάλους»...
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι των δυο «δικεφάλων», Νότου και Βορρά,  διεξάγεται την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στη Super League.

Την τελευταία διετία τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ανέκαθεν ήταν παιχνίδια με τεράστιο ενδιαφέρον, κίνητρο αλλά και συγκινήσεις, πλην όμως από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έγιναν μόνιμοι διεκδικητές τίτλων και η Ένωση επέστρεψε στη Super League δυναμικά, έχουν μετατραπεί σε ντέρμπι που κρίνουν… τίτλους. Το περσινό παιχνίδι των δυο ομάδων στην Τούμπα ήταν αυτό που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την αντιπαλότητα και, πλέον, κάθε φορά που συναντούνται οι δυο «δικέφαλοι» το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Τόσο για τα όσα θα γίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και για όσα θα προηγηθούν ή θα ακολουθήσουν.

Άλλωστε, την τελευταία διετία οι δυο τους αναμετρήθηκαν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 2017 στον Βόλο, σε έναν τελικό που στιγματίστηκε από βίαια και θλιβερά επεισόδια τα οποία πήγαν το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, αλλά και το 2018 στο ΟΑΚΑ, ο νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έχει να αντιπαρατάξει το περσινό πρωτάθλημα, το οποίο όμως αμφισβητήθηκε – και συνεχίζει να αμφισβητείται – έντονα στην Τούμπα λόγω των όσων έγιναν στον αγώνα της Θεσσαλονίκης για τη Super League. Ένας αγώνας που δεν τελείωσε, ουσιαστικά, ποτέ και κρίθηκε στα δικαστήρια. Η ΑΕΚ από την πλευρά της υποστηρίζει πως ορθώς τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος διατείνεται ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στα χαρτιά.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και... φωτιά στη Super League

Όπως καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς το κλίμα είναι ήδη τεταμένο και το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ αναμένεται ένα μεγάλο ντέρμπι. Ένα παιχνίδι που, προφανώς, έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Όχι μόνο για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον… Ολυμπιακό που «κυνηγάει» τους Θεσσαλονικείς στη βαθμολογία. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει ήττα τη φετινή σεζόν, μετράει 17 νίκες και 1 ισοπαλία κι αυτό την έχει φέρει στους 50 βαθμούς.

Οι Πειραιώτες μετά το 4-0 επί του Πανιωνίου είναι στους 45 και σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να δει τη διαφορά αυτή να μένει σε αυτά τα επίπεδα αλλά θέλει να την αυξήσει. Την ίδια ώρα, η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ, έχει χάσει έδαφος και είναι στους 36 βαθμούς. Οι «κιτρινόμαυροι» κυνηγούν τόσο τον Ολυμπιακό, για τη δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και στο… πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και την κορυφή, παρότι αυτή είναι πολύ μακριά για την ώρα. Μια νίκη, όμως, στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ της Κυριακής μπορεί να τα αλλάξει όλα για αυτόν που θα την κατακτήσει…

Τα πλάνα Ουζουνίδη και Λουτσέσκου

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ, ολοκλήρωσαν από το Σάββατο την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από πλευράς των «κιτρινόμαυρων» και ο Ραζβάν Λουτσέσκου από πλευράς των «ασπρόμαυρων», έχουν ήδη καταστρώσει τα πλάνα τους για το πώς παίξουν οι ομάδες τους και πως θα εκμεταλλευτούν τα δικά τους πλεονεκτήματα, όπως και το πώς θα «χτυπήσουν» τα μειονεκτήματα του αντιπάλου, για να έρθει η πολυπόθητη νίκη.

Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ, προβλήματα δεν υπάρχουν. Όλοι οι ετοιμοπόλεμοι παίκτες, πλην του Κώστα Γαλανόπουλου που είναι νοκ – άουτ, έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Άλεφ, Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε και Μπογέ.

Την ίδια ώρα, στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Δημήτρη Γιαννούλη και τον τραυματία Χοσέ Κάνιας. Στην αποστολή, όμως, είναι ο Πέδρο Ενρίκε αλλά όχι και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Ολιβέιρα και Ίνγκασον. Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ρέι, Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λημνιός, Ενρίκε, Άκπομ, Σφιντέρσκι.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Super League

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr