ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΠΟΡ

Όταν ο Πύρρος Δήμας έκατσε κάτω από την μπάρα - 23 χρόνια από το έπος της Ατλάντα

Όταν ο Πύρρος Δήμας έκατσε κάτω από την μπάρα - 23 χρόνια από το έπος της Ατλάντα

Η μέρα που εκατομμύρια Έλληνες χοροπηδούσαν στα σαλόνια τους για το «λιοντάρι από την Χειμάρρα».

Πριν από ακριβώς 23 χρόνια, στις 26 Ιουλίου 1996, ένας από τους κορυφαίους έλληνες αθλητές, ο Πύρρος Δήμας, θα σήκωνε στις πλάτες του ολόκληρη την Ελλάδα: θα κατακτούσε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το δεύτερο -μετά τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης- χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 83 κιλών.

Σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, 212,5 στο ζετέ και 392,5 στο σύνολο. Απίστευτο! Η φράση τού προπονητή του, Χρήστου Ιακώβου, «Κάτσε κάτω από την μπάρα», έχει μείνει στην Ιστορία και, ακόμα και σήμερα, επαναλαμβάνεται από χιλιάδες στόματα.

Εκείνες οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες μας για να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα, όταν προσπαθεί πολύ, τα καταφέρνει και σηκώνει τα λογής βάρη που της έλαχαν.

Το «λιοντάρι από την Χειμάρρα» με έναν απίστευτο αγώνα, κατάφερε να καθηλώσει εκατομμύρια Έλληνες και να φτάσει στην κορυφή.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά από εκείνη τη στιγμή, ο Πύρρος Δήμας είναι πλέον τεχνικός διευθυντής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο έως το 2024.

Διαβάστε ακόμα:

Δολοφονία Περιστέρι: Ψάχνουν παντού τον εκτελεστή - Όλα τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.