ΣΠΟΡ

Τζόκοβιτς-Ναδάλ 0-3: Ο αυτοκράτορας του Roland Garros είναι Ισπανός!

Τζόκοβιτς-Ναδάλ 0-3: Ο αυτοκράτορας του Roland Garros είναι Ισπανός!

Ο Ράφαελ Ναδάλ έπαιξε διαστημικό τένις κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και με 3-0 σετ κατέκτησε για 13η φορά τον τίτλο στο Roland Garros.

Ο Ναδάλ δεν έχει αντίπαλο στο χώμα και στα court του γαλλικού Grand Slam νιώθει σαν στο «σπίτι» του κι εκεί δεν χάνει από κανέναν! Ούτε καν από έναν κορυφαίο, όπως είναι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος εντός court ήταν αήττητος μέχρι σήμερα (11/10).

Ο Ισπανός, όμως, ήταν κυρίαρχος και κέρδισε με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 7-5), πανηγυρίζοντας έτσι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την κατάκτηση του τίτλου κι έφτασε συνολικά τις 13!

1-0 χωρίς να χάσει game!

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα τρομερό rally, το οποίο άφησε πολλές υποσχέσεις ότι θα δούμε ένα τρομερό ματς, ωστόσο ο Ναδάλ μετέτρεψε το πρώτο σετ σε παράσταση για έναν ρόλο! Κυριάρχησε και χρειάστηκε 45 λεπτά για να κάνει το 1-0 χωρίς να χάσει game (6-0).

Έκανε σεφτέ ο «Νόλε» αλλά...

Με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Τζόκοβιτς έδειξε να βγάζει αντίδραση και πήρε το πρώτο game, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν απλά μια... καλή παρένθεση! Ο Ναδάλ δεν άφησε τον αντίπαλο του να... πάρει ανάσα και μετέτρεψε το 0-1 σε 5-1, για να κάνει το 2-0 σετ με 6-2 σε 51 λεπτά.

Ο... πραγματικός Τζόκοβιτς!

Στο τρίτο σετ και όντας με την πλάτη στον τοίχο ο Τζόκοβιτς έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό και στην πέμπτη του προσπάθεια κατάφερε να κάνει το πρώτο του break στο πιο καθοριστικό σημείο. Ο Σέρβος ισοφάρισε σε 3-3 και βρέθηκε μπροστά με 5-4, ωστόσο ο Ναδάλ μείωσε ξανά τα λάθη του και έκανε την ανατροπή.

Έσπασε τα κοντέρ κι ισοφάρισε τον Φέντερερ!

Ο Ισπανός έκανε το break και κερδίζοντας συνολικά τρία σερί games κατέκτησε και τον τίτλο με την 100η νίκη της καριέρας του. Παράλληλα, ισοφάρισε την εντυπωσιακή επίδοση του Ρότζερ Φέντερερ με 20 κατακτήσεις Grand Slam. Φυσικά, τα επιτεύγματα του δεν σταματούν εδώ, καθώς επέκτεινε το τρομερό σερί του, έχοντας 13/13 στους τελικούς του Roland Garros.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr