ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος στην Ιαπωνία! Κατηγορίες για σεξιστικά σχόλια - Αποχώρησε λαμπαδηδρόμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος στην Ιαπωνία! Κατηγορίες για σεξιστικά σχόλια - Αποχώρησε λαμπαδηδρόμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος έχει προκληθεί στην Ιαπωνία, με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Γιασίρο Μόρι να κατηγορείται για σεξιστικά σχόλια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, Asahi Shimbun, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και νυν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020 κατηγόρησε τις διευθύντριες της επιτροπής για... πολυλογία, την οποία χαρακτήρισε «ενοχλητική».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχόλια του Μόρι έγιναν δεκτά με γέλιο, σε συνάντηση των μελών της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό», φέρεται να είπε ο Μόρι, προσθέτοντας: «Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Τα όσα είπε ο Μόρι προκάλεσαν την αντίδραση του Ιάπωνα κωμικού, Ατσούσι Ταμούρα, ο οποίος έχει οριστεί λαμπαδηδρόμος. Όπως ανέφερε σκοπεύει να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πνίγεται» η Αττική με 612 νέες μολύνσεις – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»