ΣΠΟΡ

Κολύμβηση: Αίτημα της ΚΟΕ για να επιτραπούν οι προπονήσεις

Κολύμβηση: Αίτημα της ΚΟΕ για να επιτραπούν οι προπονήσεις

Να επιτραπεί η προπόνηση σε όλους τους αθλητές/τριες άνω των 15 ετών, σε όλα τα κολυμβητήρια τη χώρας, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ζητά η ΚΟΕ από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Η ΚΟΕ απάντησε στο έγγραφο της ΓΓΑ, που ζητούσε από εκείνη κατάλογο με τα μέλη των εθνικών ομάδων που έχουν διεθνείς υποχρεώσεις το διάστημα Μαρτίου-Μαϊου, ώστε να τους δοθεί κατ΄εξαίρεση άδεια προπονήσεων.

Η κολυμβητική ομοσπονδία επισημαίνει ότι λόγω των ισχυουσών συνθηκών δεν υπάρχουν συγκροτημένες εθνικές ομάδες και ζητά να δοθεί σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες η δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Μάιο στη Βουδαπέστη.

Το έγγραφο της ΚΟΕ προς τον κ. Μαυρωτά αναφέρει τα εξής: «Σε απάντηση του email της 12/3/2021 με θέμα Γνωστοποίηση διεθνών διοργανώσεων εθνικών ομάδων για το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Μαϊου 2021 και αποστολή σχετικών καταλόγων, σας ενημερώνουμε ότι, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκροτημένες Εθνικές ομάδες και δεν μπορούμε να στερήσουμε για λόγους ίσης μεταχείρισης από αθλητές τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους για τη συμμετοχή τους στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα προπόνησης στους αθλητές και αθλήτριες 15 ετών και άνω, οι οποίοι θα προπονούνται σε περίπου 130 Κολυμβητήρια της χώρας με όλα τα αυστηρά Υγειονομικά Πρωτόκολλα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σοκ από τον θάνατο πεντάχρονης - Βρέθηκε κρεμασμένη από σκοινί