ΣΠΟΡ

Πάλη: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιώργος Πιλίδης

Πάλη: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιώργος Πιλίδης

Άλλη μία ελληνική συμμετοχή προστέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Τεράστια επιτυχία για τον Γιώργο Πιλίδη και την ελληνική πάλη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, έπειτα από μία σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο προ-ολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στη Σόφια, νίκησε 9-7 τον Σλοβένο Ντάνιελ Χάμπατ και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Πιλίδης, αν και τραυματίας έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα, καταθέτοντας ψυχή και μαχητικό πνεύμα και πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής της πάλης, που κέρδισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τη Μαρία Πρεβολαράκη.

Στη Βουλγαρία ο Πιλίδης ήταν απόλυτα αποφασισμένος, να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο βρισκόταν στο δρόμο του και ταυτόχρονα να ξορκίσει και την ατυχία που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα. Στη διοργάνωση δεν ήταν απλά ανταγωνιστικός, ήταν… απολαυστικός. Στον προκριματικό γύρο αντιμετώπισε τον Ραμ (Μ. Βρετανία) και επικράτησε με τεχνική υπεροχή.

Στη φάση των «16» ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 9-0 του Κουέρο (Κολομβία) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Ισπανό Γκονζάλες και πραγματοποιώντας νέα μεγάλη εμφάνιση νίκησε με τεχνική υπεροχή και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Στον καθοριστικό αγώνα, όπου ο νικητής τα έπαιρνε όλα και ο χαμένος... τίποτα, ο Πιλίδης ήταν απόλυτα έτοιμος. Προηγήθηκε με 7-1 του Χαμπατ (Σλοβενία) και παρά τον τραυματισμό του, έδειξε το μεγαλείο της καρδιάς του και την θέλησή του να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν τα παράτησε και παρά το γεγονός ότι είχε έντονους πόνους, επικράτησε με 9-7 και πήρε την πρόκριση.

Ο Πιλίδης μετά από 13 χρόνια έγινε ο πρώτος αθλητής της ελευθέρας μετά τον Εμζάριο Μπεντινιδη, που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακού Αγώνες. Ο παλαίμαχος πρωταθλητής πάλεψε στο Πεκίνο το 2008.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισε η εμφάνιση του Γιώργου Κουγιουμτσίδη, ο οποίος αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Ισραηλινό Φαϊνσίλβερ με 9-2 στα σημεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση των 16 απέκλεισε τον χάλκινο Παγκόσμιο πρωταθλητή Αντρεασιαν (Αρμενία) με 14-8.

Ο Τιμοφέι Ξενίδης ηττήθηκε στη φάση των 16 από τον Ουκρανό Αντρίιτσεφ με τεχνική υπεροχή, ενώ νωρίτερα είχε επιβληθεί του Πακιστανού Αμπιντ, ενώ ο Γιώργος Σαββουλίδης ηττήθηκε με 3-2 από τον Βερεμπ.

Στο προολυμπιακό τουρνουά συνεχίζουν αύριο (Παρασκευή, 07/05) τις προσπάθειές τους οι γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα στα 68κ. θα παλέψει η Αγόρω Παπαβασιλείου με την Αζέρα Μανόλοβα, ενώ στα 76κ. η Κατερίνα Πιτσιάβα θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Σπέρκα. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Πιλίδη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.421 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 83 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 754 οι διασωληνωμένοι