ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Θρίαμβος επί της Κβίτοβα! Πέρασε στους «16» του US Open (video)

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε εξαιρετικό τένις κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του US Open.

Η Σάκκαρη πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση κι επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) της Τσέχας, η οποία βρίσκεται στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο της που είναι κάτοχος δύο τίτλων Grand Slam, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Μαρία επικράτησε μετά από 80 λεπτά αγώνα και πέτυχε την όγδοοη νίκη της το 2021 κόντρα σε τενίστρια που βρίσκεται στο Top-20. Κάπως έτσι εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του US Open για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Νο7 του κόσμου, Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Μετά το τέλος, μιλώντας στην κάμερα του Eurosport, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε: «Το παιχνίδια πάνω στη βασική γραμμή ήταν καλό. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις την Πέτρα (σ.σ. Κβίτοβα). Το σερβίς μου και οι επιστροφές ήταν καλές σήμερα. Είμαι πλέον 26, μεγαλώνω, δουλεύω το μυαλό και τη νοοτροπία μου. Ήμουν σκληρή με τον εαυτό μου κατά το παρελθόν. Θεωρώ πως είμαι στο σωστό δρόμο».

Για τον αποκλεισμό του Τσιτσιπά και τη δική της πορεία: «Ο Στέφανος είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής, ήταν άτυχος εχθές. Δεν αισθάνομαι πίεση από τη χώρα μου. Είμαι υπερήφανη που εκπροσωπώ την Ελλάδα. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να φτάσω μακριά σε ένα Grand Slam. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και τώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα