ΣΠΟΡ

Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Τάσσης και Μαρινάκου νικητές στα 10.000 μέτρα

Μαραθώνιος Αθήνας 2021
Ο Γιώργος Τάσσης κάλυψε την απόσταση σε 30 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη του (η μία εξ αυτών στα 5.000μ.).
segas.gr

Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Ο Γιώργος Τάσσης κι η Αναστασία Μαρινάκου ήταν οι νικητές στον αγώνα των 10.000 μέτρα, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία των αγωνιστικών εκδηλώσεων του 38ου ΑΜΑ.

Ο αθλητής του Σπαρτιατικού κάλυψε την απόσταση σε 30 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη του (η μία εξ αυτών στα 5.000μ.).

«Είναι πολύ σημαντικό να ξαναγίνονται σιγά σιγά αγώνες, πρώτα για τον κόσμο και μετά για εμάς τους αθλητές. Είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα μετά από δύο χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση, Ήταν η 4η σερί νίκη για εμένα σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς ξεπέρασα τα προβλήματα που είχα τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα,. Αισθάνθηκα ότι τρέχω καλά. Ο Παππάς με πίεσε στην ανηφόρα, αλλά εμένα το πλεονέκτημά μου είναι μεταξύ 6ου και 8ου χιλιομέτρου. Εκεί βγαίνει πολλή κούραση, αλλά εγώ σαν χαρακτήρας πίεσα τον εαυτό μου και τα κατάφερα. Με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Γερακό, δουλεύουμε μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε πρώτο πλάνο είναι το ήθος και οι αρχές. Τον ευχαριστώ πολύ. Θα συνεχίσω με προετοιμασία στην Κένυα και θέλω κάποια στιγμή να σημειώσω πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο», δήλωσε ο Τάσσης.

Δεύτερος σε 31:09 τερμάτισε ο Αύγουστος Παππάς, ο οποίος διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ. «Το πρώτο μισό κομμάτι του αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς έχει ανηφόρες. Ο πρώτος νικητής (σ.σ. Τάσσης) ήρθε με πολλή δύναμη στο τέλος. Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ καλη κούρσα», είπε ο ομογενής αθλητής. Ο Γιώργος Σταμούλης πέρασε τρίτος τη γραμμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε 31:29. «Ένας δύσκολος και απαιτητικός αγώνας στην αρχή, αλλά έπρεπε να ανταποκριθούμε σε όλο το δεκάρι. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, οι δύο που προηγήθηκαν από εμένα, ήταν καλύτεροι και νίκησαν άξια», τόνισε.

Μαραθώνιος Αθήνας 2021
Η Αναστασία Μαρινάκου συνδύασε με νίκη την παρθενική εμφάνισή της στους αγώνες, τερματίζοντας σε χρόνο 34:32segas.gr

Στις γυναίκες, η Μαρινάκου συνδύασε με νίκη την παρθενική εμφάνισή της στους αγώνες, τερματίζοντας σε χρόνο 34:32. «Είδα στο πανελλήνιο σε ανώμαλο έδαφος πως ήμουν καλά και είπα να δοκιμάσω, γιατί θέλω να δυναμώσω και να τρέξω καλά στον ανοιχτό και στον κλειστό στίβο. Η διαδρομή μου άρεσε. Το πέρασμα στα 5 χλμ. ήταν προοδευτικό, και πήγα καλύτερα στο δεύτερο πεντάρι. Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο Διβανό, που τον έβαλε ο προπονητής μου Σταύρος Καρρές κα με βοήθησε», δήλωσε η νικήτρια, η οποία θα μετάσχει και στον αγώνα των 5.000 μέτρων (14/11), ενώ έχει θέσει ως στόχο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, που θα γίνει στο Δουβλίνο.

Δεύτερη ήταν η Μισέλ Ντιμέχ από τη Μάλτα (35:55), η οποία έτρεξε για πρώτη φορά στη διαδρομή και τη βρήκε «... άψογη, όπως και όλη η διοργάνωση. Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Έμαθα για τον αγώνα καθώς έχω έρθει στην Ελλάδα με πρόγραμμα ERASMUS. Ο στόχος μου είναι να τρέξω καλά δεκάρι και ημιμαραθώνιο. Έχω ιδιαίτερο δέσιμο με την Ελλάδα, καθώς στη Σαντορίνη είχα έρθει για μήνα του μέλιτος». Πρώτη φορά έτρεξε και η τρίτη (36:03), Σόνια Βερνίκοφ από τη Γερμανία, τονίζοντας ότι: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα, με πολύ έντονο ανταγωνισμό, αλλά τη λάτρεψα».

Στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου βρέθηκε πολύς κόσμος, ο οποίος χειροκρότησε θερμά τους νικητές, αλλά και όλους του συμμετέχοντες στον αγώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από σήμερα: Οι αλλαγές σε κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ

Νέα απάτη με... αναπάντητη - Πώς κυκλώματα από Ουκρανία και Αλβανία μάς αδειάζουν τους λογαριασμούς