ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Υποκλίθηκε στον Ρότζερ Φέντερερ - «Είναι ένας ζωντανός θρύλος»

Ρότζερ Φέντερερ Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος απουσιάζει για πρώτη φορά στο Wimbledon.

Ο Τζόκοβιτς αποκάλυψε το τι είπε στον Ελβετό τενίστα, μετά την είσοδό του στο court.

Ο «Νόλε» χαρακτήρισε «ζωντανό θρύλο» τον Φέντερερ, ο οποίος δεν δίνει το «παρών» στο βρετανικό Grand Slam για πρώτη φορά από τότε που έγινε επαγγελματίας και την «παρθενική» του συμμετοχή το 1999.

«Του είπα πως λατρεύεται από τόσο κόσμο και ότι πρέπει να αγωνιστεί για τουλάχιστον μία ακόμα φορά στο Wimbledon. Παρακολουθήσαμε πόσο μαγικό ήταν το σκηνικό, όταν εισήλθε στο Center Court. Όλοι ήταν όρθιοι και τον χειροκροτούσαν, είναι ένας εν ζωή θρύλος», σχολίασε ο Τζόκοβιτς και συμπλήρωσε:

«Φυσικά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου και νιώθω περίεργα να μη συμμετέχει στα τουρνουά και όπως είπε προγενέστερα ο Φέντερερ, είναι ασυνήθιστο να τον βλέπω εδώ με διαφορετικό ρόλο. Θεωρώ είναι σημαντικό αθλητές όπως εκείνος να αγωνίζονται, επειδή κεντρίζουν το ενδιαφέρον».

Ο πολυνίκης του Wimbledon (μετράει οκτώ κατακτήσεις), δεν το βάζει πάντως κάτω και ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο του τένις το 2023. Το πιθανότερο σενάριο είναι να γυρίσει στα courts τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να αγωνιστεί στο πλάι του Ράφα Ναδάλ στο «διπλό» του Laver Cup και στη συνέχεια να λάβει μέρος στο τουρνουά της Βασιλείας.

Σχετικές ειδήσεις