ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Προσπάθησα να αυτοκτονήσω», η τρομακτική αποκάλυψη του Χάντσον-Σμιθ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
AP Photo/Ashley Landis

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ένα βήμα από τον θάνατο βρέθηκε ο Μάθιου Χάντσον – Σμιθ, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο στον αγώνα των 400μ.

Ο Βρετανός, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Όρεγκον, αποκάλυψε ότι πέρσι προσπάθησε να αυτοκτονήσει λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε.

Ο Χάντσον – Σμιθ είχε θέματα ψυχικής υγείας, τραυματισμούς, χρέη και απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλα αυτά τον έκαναν να σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά κυριολεκτικά έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Αγωνιζόμουν γνωρίζοντας ότι πονούσα όλη την ώρα, πήγαινα σε αγώνες γνωρίζοντας ότι δεν είμαι 100%. Φαντάσου να πατάς στη γραμμή με αυτό το συναίσθημα. Έχεις μεγάλη πίεση γιατί όλοι περιμένουν πολλά από σένα. Είχα τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας το 2021», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
«Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά κυριολεκτικά έκανα απόπειρα αυτοκτονίας»AP Photo/Gregory Bull

Επίσης, τόνισε ότι έχασε χορηγούς και χρεώθηκε οικονομικά ενώ ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς πάλευε με τραυματισμούς, ενώ δεν κατάφερε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Όπως είπε: «Δεν μπορούσα να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πολλούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της Covid-19, ήμουνα μόνος μου στην Αμερική. Λατρεύω την Αμερική, αλλά ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο». Η μαμά μου και οι άλλοι έλεγαν «άκου, κάνε αυτό» και τώρα ξεπλήρωσα τα χρέη, με πήρε η Puma και τώρα έχω αυτό το μετάλλιο. Ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι θα είχαν ραγίσει».

Ο Χάτσον - Σμιθ είπε ότι η κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αποκατάστησε την πίστη του, λέγοντας ότι: «Είδα το όνομά μου και έπεσα κάτω γιατί αυτά τα τρία χρόνια ήταν απόλυτη κόλαση...».

Σχετικές ειδήσεις