ΣΠΟΡ

Formula 1: Αντεπίθεση Λεκλέρ ή «φρένο» από Φερστάπεν – Η ώρα και το κανάλι του GP της Γαλλίας

Formula 1
AP Photo/Sergei Grits

Formula 1: Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari πανηγύρισε την έβδομη φετινή pole position του κι ευελπιστεί ότι θα συνεχίσει την αντεπίθεση του στο Grand Prix της Γαλλίας, κάτι που θέλει να αποτρέψει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Ο Μονεγάσκος θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη που θα του επιτρέψει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κούρσα του τίτλου, με 10 Grand Prix να απομένουν, μετά την ολοκλήρωση εκείνου στην πίστα του «Paul Ricard».

Σε μια πίστα που μέχρι πρότινος έδειχνε να ευνοεί τις Red Bull, λόγω των ευθειών και των αρκετών γρήγορων στροφών, η Ferrari έδειξε με την ταχύτητα της ότι μπορεί να βοηθήσει τον Λεκλέρ να πετύχει τον στόχο του. Βέβαια, για να γίνει poleman χρειάστηκε και την καθοριστική βοήθεια του teammate του, Κάρλος Σάινθ.

Ο Φερστάπεν, από την πλευρά του, μετά την ήττα του στον εντός έδρας αγώνα της RB στην Αυστρία, βρίσκεται στο +38 και θα επιδιώξει να βάλει «φρένο» στον άμεσο διεκδικεί του τίτλου. Με τον Σάινθ να ξεκινάει από την τελευταία σειρά του grid, ο Σέρχιο Πέρεζ είναι ο μόνος που δείχνει ικανός να απειλήσει τους δύο πρωτοπόρους.

H πρώτη 10άδα στο grid του GP της Γαλλίας

  1. Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari)
  2. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Honda)
  3. Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull Honda)
  4. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes)
  5. Λάντο Νόρις (McLaren Mercedes)
  6. Τζορτζ Ράσελ (Mercedes)
  7. Φερνάντο Αλόνσο (Alpine Renault),
  8. Γιούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri Honda)
  9. Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren Mercedes)
  10. Εστεμπάν Οκόν (Alpine Renault)

Γράφει ιστορία ο Χάμιλτον

Ιστορικό είναι για τον Λιούις Χάμιλτον το GP της Γαλλίας, καθώς συμπληρώνει 300 αγώνες στην καριέρα του. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής γίνεται μόλις ο έκτος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Οι άλλοι πέντε είναι οι Κίμι Ραϊκόνεν, Φερνάντο Αλόνσο, Ρούμπενς Μπαρικέλο, Μίκαελ Σουμάχερ και Τζένσον Μπάτον.

Η ώρα και το κανάλι

Το Grand Prix της Γαλλίας είναι προγραμματισμό για την Κυριακή (24/7) το απόγευμα. Συγκεκριμένα, η εκκίνηση θα γίνει στις 16:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση τόσο από το CosmoteSport5HD, όσο κι από την ΕΡΤ2.

Σχετικές ειδήσεις