ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Ξέσπασαν σε κλάματα οι διεθνείς μετά την «κλοπή» με Ισπανία

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Ξέσπασαν σε κλάματα οι διεθνείς μετά την «κλοπή» με Ισπανία
Glomex

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Απαρηγόρητες ήταν οι Ελληνίδες διεθνείς μετά την ήττα 10-9 στον μικρό τελικό με την Ισπανία.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, παρά περιορίστηκε την 4η θέση του κόσμου, αφού ηττήθηκε 10-9 από την Ισπανία στον μικρό τελικό. Οι Ισπανίδες σκόραραν στην εκπνοή του αγώνα, ύστερα από μία «περίεργη» διαιτητική απόφαση για επιθετικό φάουλ.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η «κλοπή» από τους διαιτητές προκάλεσε έντονα συναισθήματα λύπης στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, καθώς μία απόφαση τους στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στα πέναλτι.

Ξενάκη: «Είμαι άδεια, δεν υπάρχουν σκέψεις»

Χαρακτηριστικές των συναισθημάτων που υπήρχαν στην Εθνική Ελλάδας μετά την «κλοπή» στον μικρό τελικό, ήταν οι τοποθετήσεις της Έλενας Ξενάκη.

«Είμαι άδεια, δεν υπάρχουν σκέψεις. Με αυτή την ομάδα κατάφερα όσα δεν έχω καταφέρει σε όλη μου την καριέρα», ήταν τα πρώτα της λόγια. Και συνέχισε: «Στο σημερινό παιχνίδι ανατρέψαμε πολλές φορές το σκορ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει αλλάξει. Μόνο θετικά μπορούμε να σκεφτόμαστε. Με πονάει που χάσαμε το μετάλλιο και ο τρόπος που χάθηκε, θα προτιμούσα να χάναμε με ένα γκολ στο παιχνίδι παρά με τον τρόπου που έγινε».

Ακόμα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σχολίασε: «Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα. Μακάρι αυτοί οι δύο μήνες να είναι μόνο η αρχή. Τα βλέμματα μας τώρα στρέφονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο να επαναλάβουμε όσα κάναμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους Έλληνες γιατί παίζουμε με το εθνόσημο».

Τέλος η Έλενα Ξενάκη υποστήριξε: «Κατεβάσαμε τερματοφύλακα, όπως θα έκανε κάθε ομάδα στα 7 δευτερόλεπτα. Δόθηκε ένα σφύριγμα το οποίο δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν είναι σωστό ή όχι και κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δεν καταφέραμε να το αποφύγουμε».

Οργή από Καμμένου

Έξαλλη από την απόφαση των διαιτητών στο τέλος εμφανίστηκε η Αλεξία Καμμένου. «Κατεβήκαμε να κάνουμε στο τέλος του χρόνου ένα σουτ, οι ομάδες κατεβαίνουν με πλεονέκτημα, με αριθμητικό πλεονέκτημα και έτσι κάναμε κι εμείς. Τώρα, τι να πω... Όσοι ξέρουν πόλο είδαν, τι να πω... Σφύριξε κάτι το οποίο δεν σφυρίζεται ποτέ στα χρονικά. Ακόμη κι αν είναι (σ.σ. επιθετικό φάουλ) δεν το σφυρίζεις γιατί δεν έχει παιχτεί καν», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τα αφήνουμε στην άκρη αυτά τώρα. Πως να μην είμαι ευχαριστημένη με την ομάδα μου; Αξίζαμε τον τελικό. Το βίντεο του ημιτελικού το είδαμε, το ξαναείδαμε και θα μας στοιχειώνει αυτός ο αγώνας και ο σημερινός αλλά για λίγο γιατί η ομάδα θα καταφέρει να φέρει διακρίσεις. Η ομάδα έχει εξελιχθεί, μέσα σε ενάμιση μήνα έκανε απίθανα πράγαμτα. Τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν πιο δυνατούς, προχωράμε».

Ακόμα, η Ελληνίδα προπονήτρια πρόσθεσε: «Προφανώς αξίζαμε κάτι άλλο. Αγωνιστικά δεν εγκαταλείψαμε, ήταν εμφανέστατο αυτό, το είδαν όλοι ακόμα και ο πιο απλός φίλαθλος είδε τι έγινε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Για να γίνεις μεγάλη ομάδα πρέπει να σε σέβονται οι πάντες και για να σε σέβονται πρέπει επί σειρά ετών να διεκδικείς. Πιστεύω την επόμενη φορά θα μας σέβονται παραπάνω. Η ψυχική φόρτιση είναι τεράστια, σκεφτόμαστε αυτό που συμβαίνει εδώ. Η ομάδα, έτσι όπως έπαιζε, άξιζε μετάλλιο εδώ. Άξιζε πρώτα τον τελικό. Δεν πειράζει, ο Θεός δίνει δικαιοσύνη. Η αδικία χρειάζεται υπομονή, την έχουμε».

Σχετικές ειδήσεις