ΣΠΟΡ

Ρωσία: Ο Γκάρι Κασπάροφ στη λίστα «τρομοκρατών και εξτρεμιστών»!

Ρωσία: Ο Γκάρι Κασπάροφ στη λίστα «τρομοκρατών και εξτρεμιστών»!

Ρωσία: Ο εκ των κορυφαίων σκακιστών όλων των εποχών, έχει νέα μπλεξίματα καθώς η υπηρεσία οικονομικής παρακολούθησης τον συμπεριέλαβε ανάμεσα στους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.

Είναι γνωστό πως ο Γκάρι Κασπάροφ είναι εδώ και χρόνια από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο 60χρονος που υπήρξε ίσως ο καλύτερος σκακιστής στην ιστορία, έχει μπελάδες λόγω της υπηρεσίας οικονομικής παρακολούθησης στη Ρωσία. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Κασπάροφ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «τρομοκρατών και εξτρεμιστών».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια λίστα ατόμων τα οποία έχουν περιορισμούς στις τραπεζικές τους συναλλαγές στη Ρωσία. Κάθε τους κίνηση χρειάζεται ειδική έγκριση προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό τους.

Ο Κασπάροφ εδώ και 10 χρόνια δε μένει στη Ρωσία. Θεωρείται ένας απ’ τους μεγαλύτερους πολέμιους του προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν. Η δίωξή του απ’ την οικονομική υπηρεσία είναι γεγονός, δίχως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο παγκοσμίου φήμης σκακιστής, είχε μπλεξίματα και στο παρελθόν καθώς υπήρχε παρέμβαση της δικαιοσύνης με την κατηγορία «εγκληματικής πράξης», αναφορικά με τις δραστηριότητές του μαζί με τον συνεργάτη του, Ιβάν Τιούτριν. Ο λόγος ήταν η διοργάνωση δημοπρασίας για την υποστήριξη Ρώσων εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας.

Πέρα απ’ τη λίστα «τρομοκρατών και εξτρεμιστών», ο Κασπάροφ έχει ήδη συμπεριληφθεί εδώ και 2 χρόνια, σε κατάλογο «ξένων πρακτόρων».