ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δυο χρόνια πριν έκανε δωρεά 25.000 δολαρίων στην Αυστραλία, που τώρα τον «εξόρισε»

Τζόκοβιτς Αυστραλία
Τα χαμόγελα για τον Τζόκοβιτς στο έδαφος της Αυστραλίας ανήκουν πια στο παρελθόν...
AP Photo/Hamish Blair

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το πρόσωπο των ημερών είναι ο Σέρβος τενίστας, στον οποίο δεν δόθηκε βίζα για να μπει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australian Open, ωστόσο, στο παρελθόν ο ίδιος είχε κάνει δωρεά στη χώρα της Ωκεανίας…

Σε διπλωματικό επεισόδιο εξελίχθηκε η περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, καθώς δεν χορηγήθηκε βίζα στον Σέρβο νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης του τένις έτσι ώστε να μπει στη χώρα και να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα αρχικά να θεωρηθεί πως δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά βάσει κανονισμών, όμως, εν τέλει έγινε γνωστό πως με ιατρική εξαίρεση θα δοθεί το «πράσινο φως». Αντίστοιχο πρόβλημα υπήρχε και με την είσοδό του στη χώρα, όμως, φάνηκε να υπάρχει συνεννόηση με τις αρχές της Αυστραλίας. Παρόλα αυτά, ο Τζόκοβιτς μπλοκαρίστηκε και παραμένει... εξόριστος από τη χώρα.

Εν τέλει, ξεκίνησε ένα διπλωματικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον «Νόλε», καθώς η Σερβία αντέδρασε έντονα στην περιπέτεια που περνάει ο διάσημος τενίστας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόκοβιτς έμεινε για ώρες στο αεροδρόμιο ενώ στη συνέχεια έχει μεταφερθεί σε ένα ξενοδοχείο, «καραντίνας» επί της ουσίας, μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους. Η οικογένειά του καταγγέλλει πως οι συνθήκες εκεί είναι άθλιες ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που νοσούν, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να είναι εκτεθειμένος σε υγειονομικό κίνδυνο.

Όλα αυτά, συμβαίνουν στην Αυστραλία… Μια χώρα στην οποία ο Τζόκοβιτς έχει βρεθεί δεκάδες φορές για αγώνες αλλά και την οποία έχει στηρίξει σε δύσκολες στιγμές. Δυο χρόνια πριν, στις 6 Ιανουαρίου 2020, ο Τζόκοβιτς είχε κάνει δωρεά 25.000 δολαρίων στην Αυστραλία για να στηρίξει τις περιοχές που είχαν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

Τώρα, στις 6 Ιανουαρίου 2022, ο Τζόκοβιτς παραμένει… έγκλειστος σε ένα ξενοδοχείο και του απαγορεύεται η είσοδος στην Αυστραλία… Σημεία των καιρών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κατανομή των 33.716 νέων λοιμώξεων - 12.884 στην Αττική και 3.739 στη Θεσσαλονίκη

Θρήνος: Πέθανε από κορονοϊό ο 23χρονος αρσιβαρίστας, Τζέιμς Κονδύλιος

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης