ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είσαι για ένα 3on3; Ετοιμάσου γιατί έρχεται το Red Bull Half Court!

Είσαι για ένα 3on3; Ετοιμάσου γιατί έρχεται το Red Bull Half Court!

Το Red Bull Half Court έρχεται για 2η χρονιά στην Ελλάδα… και δεν είχαμε καμία αμφιβολία για αυτό. Το πιο γρήγορο 3on3 τουρνουά μπάσκετ αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό και δεν θα μπορούσε να λείπει φέτος.  

Για μια ακόμα χρονιά το Red Bull Half Court μέσα από έντονους και καθηλωτικούς αγώνες, αναζητά τους καλύτερους streetballers. Οι προκριματικοί θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη (16 & 17 Απριλίου) & στην Αθήνα (30 Απριλίου & 1 Μαΐου), με τις νικήτριες ομάδες να δίνουν πάλι ραντεβού στον μεγάλο τελικό στην Αθήνα, στις 7 Μαΐου, για να αναμετρηθούν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Η ομάδα που θα στεφθεί Εθνική Πρωταθλήτρια θα κερδίσει το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό στην Αίγυπτο, όπου και θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο.

Το επίπεδο φέτος έχει ανέβει ακόμα πιο πολύ καθώς έχουν προστεθεί καινούριες χώρες στο μπασκετικό χάρτη της Red Bull. Με 29 χώρες σε όλο τον κόσμο και πάνω από 20.000 αναμενόμενους συμμετέχοντες, το Red Bull Half Court αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά streetball παγκοσμίως.

Οι κανόνες του Red Bull Half Court είναι πολύ απλοί – έχουμε δύο ομάδες των τριών παικτών, έναν αναπληρωματικό, ένα μισό γήπεδο και ένα στεφάνι. Κάθε φορά που σκοράρει μία ομάδα η κατοχή πηγαίνει στην άλλη. Το παιχνίδι διαρκεί αυστηρά 10 λεπτά και ο μοναδικός στόχος είναι τα πολλά καλάθια… τόσο οι παίκτες όσο και οι θεατές δεν έχουν χρόνο να πάρουν ούτε ανάσα. Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα μαζέψει πρώτη 21 πόντους ή θα κατέχει το υψηλότερο σκορ μετά το πέρας των 10 λεπτών.

Το Red Bull Half Court, ωστόσο, ξεχωρίζει από όλα τα άλλα τουρνουά μιας και έχει ένα ιδιαίτερο bonus, το "Own the Court". Το bonus αυτό αποτελεί ένα έξτρα πλεονέκτημα για τις ομάδες, καθώς θα δώσει έξτρα πόντους σε αυτήν που θα σκοράρει τα περισσότερα καλάθια σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου της. Οπότε, ακόμα και αν μια ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει ένα παιχνίδι του ομίλου της μπορεί ακόμα να περάσει στον επόμενο γύρο.

Και επειδή το streetball δεν είναι μόνο ένας αγώνας μπάσκετ, παράλληλα θα υπάρχουν δράσεις γύρω από τον χώρο της μουσικής και του χορού.

Το Red Bull Half Court, με Μεγάλο Χορηγό την Puma και Χορηγό Επικοινωνίας την 24 MEDIA Group, σε περιμένει να γίνεις ο επόμενος πρωταθλητής της Ελλάδας που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό στο Κάϊρο!

Με την συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

www.redbull.com/halfcourt

#redbullhalfcourt

Χρήσιμες πληροφορίες για το format του τουρνουά:

Θα υπάρχουν τέσσερις προκριματικοί:

  • 16 & 17 Απριλίου 2022 στα γήπεδα της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη (ακριβής τοποθεσία εδώ)
  • 30 Απριλίου & 1 Μαΐου του 2022 στα γήπεδα Νέου Κόσμου στην Αθήνα (ακριβής τοποθεσία εδώ)

Σε κάθε προκριματικό θα αναμετρηθούν 32 ομάδες, οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε 8 ομίλους. Κάθε όμιλος θα έχει 4 ομάδες από όπου οι 2 καλύτερες προκρίνονται σε φάση knock-out. Στους ομίλους κάθε νίκη παίρνει 5 πόντους ενώ κάθε ήττα 1 πόντο. Στο τέλος κάθε ομίλου, η ομάδα με τους περισσότερους συνολικούς πόντους παίρνει επιπλέον 6 βαθμούς ("Own the Court" bonus).

Οι 8 νικήτριες ομάδες από τους ομίλους θα αναμετρηθούν στον τελικό:

  • 7 Μαΐου του 2022 στα γήπεδα στα γήπεδα Νέου Κόσμου στην Αθήνα (ακριβής τοποθεσία εδώ).