ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χαρούμενες γιορτές στον Πειραιά!

Χαρούμενες γιορτές στον Πειραιά!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στο παγωμένο “AEL FC” της Λάρισας και αποσπάστηκε με.....

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στο παγωμένο “AEL FC” της Λάρισας και αποσπάστηκε με πέντε βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και +13 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επέβαλε τον ρυθμό της και είχε την απόλυτη υπεροχή. Το νικητήριο γκολ πέτυχε με αυτογκόλ ο Κατσαρός μετά από προσπάθεια του Μέλμπεργκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες, ενώ με την σειρά τους οι «Ερυθρόλευκοι» έριξαν τις μηχανές δημιουργώντας κάποιες φάσεις στην αντεπίθεση.

Το φιλμ του παιχνιδιού:

82' Ευκαιρία για την Λάρισα. Ο Κατσιαρός σεντράρει, ο Κουζέν πηδάει και παίρνει την κεφαλιά που καταλήγει άουτ.

80' Ζαϊρί και Τοροσίδης συνεργάστηκαν στην δεξιά πλευρά, σέντρα του τελευταίου στην μικρή περιοχή, η άμυνα της ΑΕΛ δεν έδιωξε καλά, η μπάλα φτάνει στον Φουστέρ που σουτάρει δυνατά άουτ.

64' Μικρή διακοπή στον αγώνα καθώς Αβραάμ Παπαδόπουλος και Πάρντο συγκρούστηκαν.

61’ Απογοητευτικό το σουτ που πραγματοποίησε ο Ζαϊρί.

54’ Ο Μοϊσές έπεσε άτσαλα πάνω στον Μετίν μέσα στην περιοχή. Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Κουζέν κόντραρε, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται.

41’ Ο Μπλάζεκ έβγαλε σε θέση βολής τον Κουζέν, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Πάρντο, που έπεσε και έδιωξε με τα πόδια.

36' Ο Μέλμπεργκ γύρισε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με τον Κατσιαρό να σπρώχνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, 0-1.

34' Κινήθηκε από τα δεξιά ο Ριέρα, βρήκε χώρο και σούταρε ο Ισπανός, σε ετοιμότητα ο Αμπάρης.

32’ Δεύτερη μεγάλη επέμβαση από τον Αμπάρη, αυτή τη φορά σε σουτ του Μπράβο μέσα από την περιοχή.

30’ Ο Ζαϊρί εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μέλμπεργκ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά, εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμπάρης.

13’ Ατομική προσπάθεια του Μιραλάς που σουτάρει πάνω στους αμυντικούς, ο Ζαϊρί γίνεται κάτοχος της μπάλας και σουτάρει υπό πίεση, κόρνερ για τους «ερυθρόλευκους».

Επίθεση από μικρή μερίδα οπαδών της Λάρισας δέχθηκε η αποστολή του Ολυμπιακού πριν αναχωρήσει από το ξενοδοχείο με προορισμό το “AEL FC Arena”.

Ενώ όλοι οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» είχαν επιβιβαστεί στο πούλμαν, ορισμένοι ανεγκέφαλοι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Τάσο Μητρόπουλο, με έναν από αυτούς να γρονθοκοπεί τον υπεύθυνο ασφαλείας του Ολυμπιακού, Γιάννη Τσιρώνη. Ωστόσο, πολύ γρήγορα και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Λάρισα (Γιορν Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.

Στον πάγκο: Βιέρα, Ταλ, Γκέρεμι, Βούζας, Αμπουχατζίρα, Καρανίκας, Φαλάγγας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ζαϊρί, Μιραλάς, Μπράβο, Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος, Μοϊσές, Τοροσίδης, Ριέρα.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Γκαλίτσιος, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Γ. Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: “AEL FC Arena”