ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μήτρογλου: «Έτοιμος να βοηθήσω την Εθνική»

Μήτρογλου: «Έτοιμος να βοηθήσω την Εθνική»

Ο Κώστας Μήτρογλου δηλώνει πανέτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας. «Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή, τη μία μέρα είσαι ψηλά και την άλλη τα πράγματα αλλάζουν, γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με αυτά» είπε σε συνεντευξή του.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα των δηλώσεων του Μήτρογλουστην εφημερίδα «Real News» :

Αναφορικά με την κατάστασή του: «Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση κι έτοιμος να βοηθήσω την Εθνική μας ομάδα, ώστε να καταφέρουμε κάτι καλό σε αυτό το Μουντιάλ και να δώσουμε κι εμείς λίγη χαρά σε όλη την Ελλάδα, γιατί τα τελευταία χρόνια ζει δύσκολες στιγμές».

Για την αποθέωση που γνωρίζει από τον διεθνή Τύπο: «Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή, τη μία μέρα είσαι ψηλά και την άλλη τα πράγματα αλλάζουν, γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με αυτά. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ σε όλους τους Έλληνες είναι ότι θα δώσω τα πάντα για την Ελλάδα μας».

Για το γεγονός πως η Εθνική θεωρείται αουτσάιντερ στο Μουντιάλ: «Η γνώμη μου είναι ότι αν η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να μας κερδίσει».

Σχετικά με τα όνειρά του για τη διοργάνωση: «Προ πάντων είμαι χαρούμενος που θα συμμετέχω στην πιο μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Τώρα, αν μπορέσω να σκοράρω και να κερδίσει η ομάδα μας, αυτό θα είναι κάτι το φανταστικό».

Για όσα έγιναν τη φετινή χρονιά και τη μεταγραφή του: «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά η φετινή και πολύ σημαντική για την καριέρα μου, με αξέχαστες στιγμές στον Ολυμπιακό και στην Εθνική. Βέβαια για πρώτη φορά στη ζωή μου πέρασα έναν τραυματισμό μέσα στη σεζόν. Όμως αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό».

Για όσα λέγονται αναφορικά με το λόγο που δεν έπαιξε στη Φούλαμ: «Από την παιδική μου ηλικία έχω μάθει να μην ασχολούμαι με το τι λέει ο καθένας, αλλά να δουλεύω και να αποδεικνύω στο γήπεδο ποιος πραγματικά είμαι. Δεν μπόρεσα να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία επειδή δεν ένιωθα το πόδι μου 100% σε δύναμη κι αντοχή για τους υψηλούς ρυθμούς της Αγγλίας και δεν ήθελα να ρισκάρω. Έπρεπε να κάνω από την αρχή μία ενδυνάμωση κι αποθεραπεία, ώστε να ξανανιώσω όπως ήμουν πριν από τον τραυματισμό μου, κάτι που καταφέραμε και είμαι πολύ ευτυχής γι' αυτό».

Για τη σχέση του με τον Μάγκατ: «Ο κ.Μάγκατ είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Οι σχέσεις μας από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα ήταν καλές, είχαμε πολλές συζητήσεις και σε πολύ καλό επίπεδο. Το να κάνει κάποιες μεταγραφές μία ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν και να αλλάξει προπονητή είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στο ποδόσφαιρο και δεν παίζει κάποιο ρόλο».

Για το αν θα μείνει στη Φούλαμ: «Το μόνο που έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι το Μουντιάλ, ώστε με την παρουσία μας εκεί να προσπαθήσουμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες υπερήφανους».