ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Τσιτσιπά και τον ημιτελικό με τον Ναδάλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Τσιτσιπά και τον ημιτελικό με τον Ναδάλ

Η βιβλική ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ είναι ίσως η πιο γνωστή ιστορία νίκης αουτσάιντερ στον κόσμο μέχρι σήμερα. Αυτές τις ημέρες, ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει τη δική του βιβλική ιστορία… στα γήπεδα τένις του «Αυστραλιανού Όπεν». Έχοντας αποκλείσει το σπουδαίο Ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ο Έλληνας πρωταθλητής ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ακόμα ένα «θρύλο» της αντισφαίρισης, τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ. Ο «Greek freak» του τένις, όμως δεν είναι μόνο ένας υπεραθλητής. Υπάρχουν ορισμένα ακόμη «κρυφά» ταλέντα, που αν και δεν είναι ευρέως γνωστά, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τη ζωή του 20χρονου τενίστα.

9 πράγματα που ΔΕΝ ήξερες για τον «Greek freak» της αντισφαίρισης

  • Είναι η πρώτη φορά που ο ταλαντούχος παίχτης από την Καρδίτσα θα αγωνιστεί σε έναν τελικό της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATF), έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να κατακτήσει ακόμα και την 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους καλύτερους τενίστες, αν τελικά καταφέρει να κερδίσει το πολυπόθητο τρόπαιο.
  • Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες και ο μοναδικός μέχρι σήμερα που έχει κατακτήσει τίτλο Γκραν Σλαμ στην κατηγορία εφήβων.
  • Εκτός από τον Φέντερερ, στο παρελθόν έχει κερδίσει και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς.
  • Είναι ένας ισχυρός «influencer», καθώς διαθέτει περισσότερους από 60.000 followers στους λογαριασμούς του σε Facebook και Twitter, ενώ το κανάλι του στο YouTube, έχει ξεπεράσει τους 37.000 συνδρομητές, όταν πριν τη νίκη του επί του Φέντερερ ήταν λίγο πάνω από τις 14.000. Την ίδια ώρα, ο λογαριασμός του στο Instagram, ξεπερνά τους 340.000.
  • Είναι λάτρης των αρχαίων γνωμικών, καθώς μετά από κάθε νίκη του, «τιτιβίζει» φράσεις του Ομήρου, του Σωκράτη, του Ιούλιου Καίσαρα και άλλων σπουδαίων ιστορικών προσωπικοτήτων.
  • Μετά τις νίκες στο «Αυστραλιανό Όπεν», έγινε πλουσιότερος κατά 578.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στον τελικό θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 1.280.000 ευρώ. Όσο για την περίπτωση που κάνει δικό του το Grand Slam θα δει στον λογαριασμό του το ποσό των 2.570.000 ευρώ!
  • Το γονίδιο της αντισφαίρισης στο DNA του, το κληρονόμησε από τη Ρωσίδα μητέρα του, κ. Τζούλια Αποστόλη, η οποία είναι πρώην επαγγελματίας τενίστρια.
  • Έχει δύο αδέρφια, την αγαπημένη του «μασκότ», όπως περιγράφει ο ίδιος την αδερφή του Ελισάβετ και τον Πέτρο.
  • Είναι θαυμάστριά του και η διάσημη τενίστρια… Μαρία Σαράποβα.

Πώς φθάσαμε, όμως, στο επίτευγμα του «Αυστραλιανού Όπεν»;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε τους αγώνες στο «Αυστραλιανό Όπεν» στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μετά από τις νίκες επί των Ρότζερ Φέντερερ και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ -οι οποίες και τον οδήγησαν στην 4άδα της διοργάνωσης- ανέβηκε ακόμα τρία σκαλιά και βρίσκεται πλέον μόλις δύο θέσεις μακριά από την κορυφαία 10άδα! Στην περίπτωση, δηλαδή, που ο 20χρονος Έλληνας τα καταφέρει, τότε το όνομά του θα βρίσκεται στη λίστα των σπουδαιότερων παιχτών του πλανήτη, μαζί με εκείνα των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον θεατών και τηλεθεατών, με… κερασάκι στην τούρτα την εντυπωσιακή ανατροπή του «βασιλιά των κορτ» Φέντερερ με 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5), ο Τσιτσιπάς «εξαφάνισε» στη συνέχεια από τον χάρτη του «Αυστραλιανού Όπεν» και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ.

Τι θα σημάνει η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση Τσιτσιπά - Ναδάλ

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου (10:30) εκατομμύρια θεατές θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του «Greek freak» της αντισφαίρισης απέναντι στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που Nαδάλ και Τσιτσιπάς βρίσκονται αντιμέτωποι σε τουρνουά τη φετινή σεζόν. Έχουν αναμετρηθεί ακόμα δύο φορές, με τον Ισπανό πρωταθλητή να έχει βγει μέχρι στιγμής νικητής σε όλες τις «μάχες» τους. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ήταν στο δύσκολο τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου ο Ναδάλ κέρδισε με σκορ 6-2, 6-1 και η δεύτερη στο ακόμα πιο δύσκολο τουρνουά του Καναδικού Όπεν, όπου ο Ισπανός επικράτησε με 6-2, 7-6 (4) και κατέκτησε τον τίτλο.

Η σπουδαία αναμέτρηση, θα μεταδοθεί μάλιστα σε Live streaming* μέσα από την πλατφόρμα του Stoiximan.gr (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις). Παράλληλα, το Stoiximan.gr προσφέρει περισσότερες από 150 στοιχηματικές επιλογές, από τον αριθμό των άσων έως το να... σπάσει κάποιος από τους δύο την ρακέτα του κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Εξάλλου, αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος και αυτό το τουρνουά του «Αυστραλιανού Όπεν», καθώς στην περίπτωση που ο Τσιτσιπάς κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι η πρώτη φορά που κερδίζει τη διοργάνωση αντισφαιριστής κάτω των 21 ετών.

Αν και το επίτευγμα του Στέφανου Τσιτσιπά δεν έχει προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα στο άθλημα της αντισφαίρισης, ο 20χρονος τενίστας έχει φτάσει πιο μακριά από κάθε άλλον στην ηλικία του. Η ιστορία έχει ήδη γράψει ότι ο απέκλεισε στα ίσα ακόμα έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών και πάει για τον επόμενο. Θα υποχρεώσει, όμως, σε ήττα ο… Δαβίδ τον Γολιάθ;