ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Πώς θα κινηθεί η πανδημία το καλοκαίρι;

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Πώς θα κινηθεί η πανδημία το καλοκαίρι;
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και το καλοκαίρι που διανύουμε μίλησε στο Newsbomb.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 

Οι ημέρες αυτές λόγω των αργιών, δεν είναι ενδεικτικές της πορείας της πανδημίας στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr και τονίζοντας πως αυτές τις ημέρες υπάρχει μικρότερος αριθμός κρουσμάτων καθώς διενεργούνται και λιγότερα tests.

«Η πανδημία παρ' όλα αυτά βρίσκεται σε μία πτωτική πορεία η οποία είναι διαρκής, η πτώση αυτή είναι κάτι το οποίο περιμέναμε ότι θα έρθει από τις 15 Ιουνίου», επεσήμανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σε ερώτηση του πώς θα μας βρει το καλοκαίρι, εάν συνεχιστεί η τήρηση των κανόνων κατά του Covid-19, σχολίασε ότι «συνολικά η πανδημία θα κινηθεί πτωτικά, αλλά μπορεί να έχουμε τοπικές επιδημίες. Θα υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές μαζικές εκδηλώσεις, εάν κάπου παραδείγματος χάριν δεν τηρηθούν τα μέτρα».

Σχετικά με το πότε θα απαλλαγούμε από την μάσκα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, υπογράμμισε ότι «οι εμβολιασμένοι φορούν καθ' υπερβολή την μάσκα γιατί είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις. Κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι αυτό το μέτρο θα αναθεωρηθεί. Δεν είναι λογικό να φορούν σε εξωτερικούς χώρους μάσκες όσοι έχουν εμβολιαστεί».

«Από την 1η Ιουλίου θα δούμε πράγματα να αλλάζουν, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.