Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Ασφαλιστικός Φάκελος ΕΟΠΥΥ: Οι πολίτες ελέγχουν τι «χρεώνεται» στον ΑΜΚΑ τους

Ασφαλιστικός Φάκελος ΕΟΠΥΥ: Οι πολίτες ελέγχουν τι «χρεώνεται» στον ΑΜΚΑ τους

Πιο εύκολη τη ζωή των ασφαλισμένων, αλλά και των παρόχων, φιλοδοξεί να κάνει ο ΕΟΠΥΥ, με την ψηφιακή «μεταμόρφωση» του Οργανισμού που υλοποιείται βάσει ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου.

Πρόκειται για σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανασχεδιασμό των υφιστάμενων διαδικασιών και βελτιστοποίηση των παραδοσιακών μεθόδων, εισάγοντας στη λήψη αποφάσεων εφαρμογές στατιστικής και πληροφορικής

Ήδη από την 1η Ιουλίου 2018, λειτουργεί στη νέα, αναβαθμισμένη του μορφή ο Ασφαλιστικός Φάκελος Ασθενούς. Στο φάκελο αυτόν καταγράφονται όλες οι υπηρεσίες που έχει λάβει ο ασφαλισμένος από παρόχους του ΕΟΠΥΥ και αντίστοιχα όλες οι δαπάνες του Οργανισμού για κάθε πολίτη, ανά κατηγορία δαπάνης. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ελέγχουν δηλαδή τι είδους δαπάνες, πότε και από ποιον παρόχο έχουν καταχωριστεί στον ΑΜΚΑ τους, καθώς θα καταγράφονται όλες οι ιατρικές επισκέψεις, οι εκτελούμενες συνταγές, οι εξετάσεις, οι νοσηλείες, οι παροχές ειδών όπως τα γυαλιά οράσεως, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα κλπ.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν αναγνωρίζει κάποια δαπάνη που έχει καταγραφεί στο φάκελό του, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αιτιολογημένη δήλωση εναντίωσης μέσα από ειδικό πεδίο. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, το σύστημα θα «μπλοκάρει» αυτόματα την πληρωμή της συγκεκριμένης δαπάνης, με αποτέλεσμα ο πάροχος να μην μπορεί να την υποβάλει προς εκκαθάριση, ή εφόσον έχει ήδη υποβληθεί, να μην μπορεί να εκκαθαριστεί.

Για να διασφαλίζεται, όμως, και η ενδεχόμενη κακόβουλη χρήση της δήλωσης εναντίωσης, ξεκινά σε ένα περίπου μήνα, πιλοτικά, η ψηφιακή υπογραφή του ασφαλισμένου. 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr