ΥΓΕΙΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύει τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύει τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας

Χρηματοδότηση 4.485.106 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την ενίσχυση των τοπικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία δέκα Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) προκειμένου να καλυφθούν οι κάτοικοι όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Το υπουργείο Υγείας θεσμοθέτησε εννέα μονάδες, από τις οποίες οι τέσσερις δεν έχουν λειτουργήσει και η Στερεά Ελλάδα έχει μείνει τελικά με πέντε.

«Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, για να μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε το στόχο μας, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι από τα βασικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τις περισσότερες φορές έχει το κεντρικό κράτος απέναντί της και όχι δίπλα της» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε την Παρασκευή (14/12/2018) την αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος.