ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δίκτυο συνεργασίας δημιουργεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, για την παροχή εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων σε ανήλικο μεταναστευτικό πληθυσμό που διαμένει σε ξενώνες φιλοξενίας στην Αθήνα.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, ανταποκρινόμενος στο αίτημα υποστήριξης του ΔΟΜ και στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, διενεργεί και παρέχει δωρεάν:

· Εξέταση DNA για εξακρίβωση συγγένειας

· Οφθαλμολογικές Εξετάσεις / παρεμβάσεις

· Ορθοπεδικές Εξετάσεις / παρεμβάσεις

· Εμβολιασμούς όποτε κρίνεται απαραίτητο

· Εξειδικευμένες γυναικολογικές εξετάσεις / παρεμβάσεις

· Ιατρικό έλεγχο σε περίπτωση κύησης

· Εξειδικευμένο αναπτυξιολογικό έλεγχο

· Ιατρικό έλεγχο για την εξακρίβωση ανηλικότητας

· Παροχή φαρμάκων σε περίπτωση ανάγκης

· Παροχή σε σταθερή βάση πακέτων πρώτων βοηθειών στις δομές φιλοξενίας

· Παροχή σε συστηματική βάση ειδών ένδυσης/ υπόδησης για ωφελούμενους που αποχωρούν από την Ελλάδα για την ολοκλήρωση των νομικών τους υποθέσεων.

Πρόκειται για ένα σύνολο εξειδικευμένων εξετάσεων υψηλού κόστους, οι οποίες διενεργούνται συμπληρωματικά των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασυνόδευτους ανηλίκους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον, υπηρεσίες όπως η εξέταση DNA συμβάλλουν σημαντικά στην επιτάχυνση και ολοκλήρωση εκκρεμών υποθέσεων οικογενειακής επανένωσης, εξασφαλίζοντας έτσι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Η συνεργασία του ΔΟΜ με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Έξι Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Ελλάδα» με τη δυναμικότητα των δομών να ανέρχεται στις 131 θέσεις. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2019 και μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει 252 ασυνόδευτους ανηλίκους. Η χρηματοδότηση του προγράμματος που υλοποιεί ο ΔΟΜ και αφορά τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων γίνεται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η στήριξη και η προσφορά του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στο Πρόγραμμα είναι πολύτιμη και για τα 131 παιδιά που ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης φιλοξενεί στις 6 Δομές Φιλοξενίας. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ από την έναρξη του προγράμματος βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας εξειδικευμένες ή και μεγάλου κόστους, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου διαβίωσης των ασυνόδευτων παιδιών» αναφέρει ο Τζιανλούκα Ρόκκο, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής του ΔΟΜ.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης τονίζει: «Για τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, οι αρχές της εταιρικής υπευθυνότητάς αποτελούν θεμελιώδη αρχή της μακρόχρονης πορείας του. Έχοντας ως προτεραιότητά μας, την προαγωγή και προάσπιση της υγείας, ενσωματώνουμε στην καθημερινή μας επιχειρηματική δράση ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, με ευθύνη για τη ζωή, σε ευπαθείς ομάδες που χρήζουν βοήθειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να συνδράμουμε στην διασφάλιση της καλής υγείας των παιδιών, που φιλοξενούνται στις δομές του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved