Ειδικά κλιμάκια γιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών

Newsroom Newsroom

Ειδικά κλιμάκια γιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέντε νησιά τις επόμενες εβδομάδες θα επισκεφθούν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την άμεση ενίσχυση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρόσφυγες - μετανάστες και για την ταυτόχρονη ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ που δοκιμάζονται από τις έντονες προσφυγικές ροές των τελευταίων μηνών.

Ο ΕΔΟΥ στέλνει ειδικά κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου. Κατά την παραμονή τους στα πέντε νησιά τις επόμενες εβδομάδες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συμβάλουν:

  • στην επιτάχυνση της εξέτασης της ευαλωτότητας των προσφύγων/μεταναστών των ΚΥΤ
  • στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • στην ενίσχυση της ψυχολογικής υποστήριξης ευάλωτων ομάδων
  • στον εμβολιασμό των προσφύγων-μεταναστών και κυρίως των παιδιών.

Επίσης, έπειτα από σχετικές οδηγίες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα (02/12/2019) στη Λέρο και αύριο, Τρίτη στην Κω, προκειμένου να επισκεφθεί τα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και τις υγειονομικές δομές των δύο νησιών, με σκοπό την επιτόπια αποτίμηση της κατάστασης αλλά και τον καλύτερο συντονισμό του προγράμματος «PHILOS II – Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση» που υλοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, της υπηρεσίας Ασύλου και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα ΚΥΤ. Επιπρόσθετα, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των δύο Γενικών Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας καθώς και με τους Δημάρχους των δύο νησιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved