ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός - Τσιόδρας: Δεν ισχύει ότι ο ιός έχει δύο μεταλλάξεις και δύο ποικιλίες

Κοροναϊός - Τσιόδρας: Δεν ισχύει ότι ο ιός έχει δύο μεταλλάξεις και δύο ποικιλίες
Intime News

Στα νεότερα στοιχεία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα τις τελευταίες ώρες

Πρόκειται για 21 από τα 24 άτομα που ελέγχθησαν και είχαν ταξιδέψει μαζί με τον 66χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ήταν το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Από τη μέχρι τώρα ιχνηλάτηση των εκδρομέων έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 400 επαφές και ο έλεγχος συνεχίζεται, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στο Ρίο νοσηλεύονται εννέα από αυτά τα άτομα, τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Αυτή τη στιγμή, το επίκεντρο της επιτήρησης είναι η Αμαλιάδα», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου καθώς ένας από τους παραπάνω ταξιδιώτες, φοιτά εκεί.

«Ψυχραιμία, να μην σπείρουμε επιδημία πανικού», διαμήνυσε ο κ. Τσιόδρας και διευκρίνισε ότι δεν ισχύουν τα όσα μεταδίδονται το τελευταίο 24ωρο ότι ο κορονοϊός έχει δύο μεταλλάξεις και δύο ποικιλίες, επαναλαμβάνοντας ότι μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των προσωπικών κανόνων υγιεινής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα

«Βόμβα» από τον στρατηγό Κωσταράκο: «Η εισβολή στα σύνορα έχει ήδη αρχίσει»