ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Υπουργείο Υγείας - Ξεκινά η παρασκευή αντισηπτικών με το κατασχεμένο αλκοόλ

Κορονοϊός: Υπουργείο Υγείας - Ξεκινά η παρασκευή αντισηπτικών με το κατασχεμένο αλκοόλ
INTIME NEWS

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε επικοινωνία με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, για την ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης η οποία έχει κατασχεθεί και θα χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή αντισηπτικών για την προστασία από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί από την ΑΑΔΕ και διατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας, θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού του ελληνικού Στρατού.

Η ποσότητα της αιθυλικής αλκοόλης ανέρχεται στους 122,6 τόνους και θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αντισηπτικών που θα διατεθούν στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις υγειονομικές μονάδες της χώρας.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε πως τα δύσκολα τώρα έρχονται και, οι επόμενες δύο περίπου εβδομάδες, θα είναι κρίσιμες ως προς την πορεία των κρουσμάτων.

Η πορεία του ιού τις επόμενες ημέρες θα είναι δηλωτική για την εξέλιξη στην χώρα μας. Εάν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στο τέλος Μαρτίου, τότε οι ειδικοί θα ξέρουν πως τα μέτρα αναχαίτισης έχουν αποδώσει. Εάν όχι, τότε αυτό θα σημαίνει πως η τροχιά της Ελλάδας θα προσεγγίζει δραματικά εκείνη της Ιταλίας στην πανδημία με ό,τι αυτό σημαίνει για τη χώρα μας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τσιόδρας: Πολύ κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

«Είναι εκθετική η αύξηση του ιού και για αυτό όσο περισσότερα μέτρα πάρουμε όλοι μας, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, τόσο λιγότερη θα είναι η διασπορά στην κοινότητα. Ωστόσο, με τα μέτρα που έχουμε πάρει, δεν θα δούμε αποτέλεσμα τώρα. Θα δούμε αποτέλεσμα μετά από δυο, τρεις, τέσσερεις εβδομάδες. Και εκεί θα φανεί αν η καμπύλη κορυφώνεται και ακολουθεί εκθετική αύξηση, όπως ακολουθεί αυτή τη στιγμή για όλο τον κόσμο. Αν δει κανείς την καμπύλη, έχει εκθετική αύξηση συνολικά στην παγκόσμια επιδημία, και εμείς θα δούμε αν στην πατρίδα μας θα είναι χαμηλότερη όπως στην Ιαπωνία ή κάποιες άλλες χώρες» είπε κατά την τελευταία ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Με κάρτα η είσοδος στα σούπερ μάρκετ - Πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών

Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται από σήμερα Δευτέρα, τα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του φονικού ιού στη χώρα μας, κι αυτά περιλαμβάνουν τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί από σούπερ μάρκετ το οποίο επισκέφθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν κατά την είσοδό τους μια κάρτα προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους, την οποία και θα επιστρέφουν όταν τα ολοκληρώνουν. Η κάρτα θα απολυμαίνεται πριν την παραλάβει ο επόμενος πελάτης.

Οι κάρτες αυτές είναι αριθμημένες ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το σούπερ μάρκετ πόσοι πελάτες βρίσκονται μέσα.

Επίσης, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι από σήμερα ισχύει πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάθε καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει έως και τρία αντισηπτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, υπάρχουν φαινόμενα καταναλωτών που αγοράζουν κατά δεκάδες τα αντισηπτικά, αδειάζοντας τα ράφια εν ριπή οφθαλμού.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι είναι η «ανοσία της αγέλης» που εφαρμόζει η Μεγάλη Βρετανία

Κορονοϊός: Με κάρτα και ανά..τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ! Διευρύνεται το ωράριο - Ανοιχτά Κυριακές

Κορονοϊός: Η ανευθυνότητα δεν... έμεινε σπίτι - 127 συλλήψεις καταστηματαρχών σε τέσσερις ημέρες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις