ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – Έκθεση «βόμβα» στο Bloomberg: Η πανδημία ίσως διαρκέσει δύο χρόνια

Κορονοϊός – Έκθεση «βόμβα» στο Bloomberg:  Η πανδημία ίσως διαρκέσει δύο χρόνια
Associated Press

Ακόμη και δύο χρόνια είναι πιθανό να διαρκέσει η πανδημία του κορονοϊού, αν δεν επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης», εξασφαλίζοντας ανοσία στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, την οποία δημοσίευσε το Bloomberg, ο ιός μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί από τη γρίπη λόγω της ικανότητάς του να μεταδίδεται και από ασυμπτωματικά άτομα.

Οι άνθρωποι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι στην πιο μολυσματική φάση πριν εκδηλώσουν συμπτώματα, όπως αναφέρει η έκθεση.

Μετά το lockdown δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά του ιού κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αποφασίζουν με προσεκτικές κινήσεις άρση των μέτρων σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και δημόσιους χώρους που ανοίγουν ξανά. Ωστόσο, η πανδημία της νόσου Covid-19 είναι πιθανό να συνεχιστεί σε κύματα τα οποία θα μπορούσαν να διαρκέσουν και μετά το 2022, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι κυβερνήσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους στον σχεδιασμό των μέτρων ότι «αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει σύντομα και ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές περιοδικές επανεμφανίσεις της νόσου τα επόμενα δύο χρόνια » αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Στόχος είναι να υπάρξει εμβόλιο το συντομότερο δυνατό και να είναι διαθέσιμο σε μικρές ποσότητες ήδη από το τρέχον έτος. Ενώ μεγάλες ποσότητες εμβολίου κατά της πανδημίας γρίπης 2009-2010 δεν ήταν διαθέσιμες μόνο μετά την κορύφωση της επιδημίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη ακόμη και σε αυτή την περίπτωση αποφεύχθηκαν 1,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 500 θάνατοι μόνο στις ΗΠΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε για μία σέλφι - Τραγωδία στην προσπάθεια να γιορτάσει την λήξη της καραντίνας

Σχετικές ειδήσεις