ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τρία νέα συμπτώματα του ιού

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τρία νέα συμπτώματα του ιού
ASSOCIATED PRESS

Σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τον κορονοϊό, προχώρησε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τρία, συνολικά, νέα συμπτώματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), σε σχετική έκθεσή του.

Αναλυτικότερα, το Κέντρο ανέφερε ότι στη λίστα των συμπτωμάτων της ασθένειας προστέθηκαν: η ναυτία, η διάρροια καθώς και η ρινική καταρροή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα που προστέθηκαν από το αμερικανικό CDC δεν είναι καινούργιες, αφού από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού πολλοί έχουν κατά καιρούς αναφέρει τα συμπτώματα αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τα συμπτώματα του κορονοϊού όπως τα είχε περιγράψει και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν ο πυρετός, ο βήχας, ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή.

Σε αυτά, προστέθηκαν στην πορεία οι κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, οι μυαλγίες, η κεφαλαλγία, δηλαδή ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος και η ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης.

Όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι ειδικοί, τα συμπτώματα εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βόμβα» Σύψα για την Ελλάδα - Πότε «φτάνει» το 2ο κύμα