ΥΓΕΙΑ

Ανησυχία στην Κόρινθο - Αλβανός με κορονοϊό πήρε το ΚΤΕΛ και έφυγε!

Ανησυχία στην Κόρινθο - Αλβανός με κορονοϊό πήρε το ΚΤΕΛ και έφυγε!

Το λεωφορείο που τον μετέφερε ήταν γεμάτο επιβάτες.

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή της Νεμέας, μετά την είδηση πως ένας εργάτης αλβανικής καταγωγής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το korinthostv.gr ο άνδρας αφού επέστρεψε από τις διακοπές του στην Ελλάδα, παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού. Κατόπιν, μετέβη σε ιδιωτική ιατρική κλινική της Κορίνθου όπου έκανε το τεστ.

Σε έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του από την ιδιωτική κλινική, τον ενημέρωσαν ότι το τεστ βγήκε θετικό και πως έπρεπε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ για να καταγραφεί ως κρούσμα.

Όμως, ο ίδιος επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του μέσω λεωφορείου από τον Ισθμό με άλλους επιβάτες.

Κορονοϊός: Τα τρία συμπτώματα που εμφανίζουν σχεδόν όλοι οι ασθενείς

Η ασθένεια Covid-19 μπορεί να προκαλέσει μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων, ωστόσο μία νέα ανάλυση του αμερικανικού CDC δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών εμφάνισαν τουλάχιστον ένα από τα τρία πιο γνωστά συμπτώματα: πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή.

Στους ασθενείς ζητήθηκε να αναφέρουν τα συμπτώματα που παρουσίασαν αντλώντας από μια δεξαμενή πολλών συμπτωμάτων, ακόμη κι εκείνων που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα.

Σχεδόν όλοι από τους ασθενείς αυτούς –το 96% για την ακρίβεια- δήλωσαν ότι εμφάνισαν είτε πυρετό, είτε βήχα είτε δυσκολία στην αναπνοή. Σχεδόν το 45% δήλωσε ότι εμφάνισε και τα τρία συμπτώματα.

Το πλέον σύνηθες σύμπτωμα ήταν ο βήχας: Το 84% των ασθενών που εξετάστηκαν δήλωσε ότι είχε συχνό βήχα. Το αμέσως επόμενο πιο συνηθισμένο σύμπτωμα ήταν ο πυρετός, με το 80% των ασθενών να τον αναφέρει.

Η δυσκολία στην αναπνοή ήταν το πλέον συνηθισμένο σύμπτωμα όσων νοσηλεύτηκαν.

Ωστόσο οι ασθενείς εμφάνισαν και μία σειρά άλλων συμπτωμάτων τα οποία περιλαμβάνουν μυϊκό πόνο, ρίγη, κούραση και πονοκέφαλο. Ανάμεσα στα στομαχικά συμπτώματα, το πιο συνηθισμένο ήταν η διάρροια, με το 50% των ασθενών να την αναφέρουν.

Κάποιοι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα όπως κοιλιακούς πόνους, ναυτία και εμετούς.

Ένα μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, έχασε την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησης.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι γενικεύσιμα, καθώς αναφέρονται σε συγκεκριμένους ασθενείς κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, ωστόσο τα δεδομένα δίνουν στους γιατρούς μία καλύτερη εικόνα για το ποιοι ασθενείς χρειάζεται να εξετάζονται κατά προτεραιότητα ή και να απομονώνονται με στόχο τη συγκράτηση της μετάδοσης της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΑΟΖ - Ραγδαίες εξελίξεις: Στην Αίγυπτο ο Δένδιας - Μία ανάσα από την τμηματική οριοθέτηση