ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στη Θεσσαλία - Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στη Θεσσαλία - Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

Ασφυκτικά γεμάτες είναι οι ΜΕΘ κορονοϊού στην Θεσσαλία - Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ 

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Θεσσαλία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες με διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό.

«Οι ΜΕΘ κορονοϊού στη Θεσσαλία είναι γεμάτες. Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

«Φτιάχνουν νέες ΜΕΘ και γεμίζουν αμέσως. Φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε Τρίκαλα και Λάρισα, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ανειδίκευτο προσωπικό σε θαλάμους κλινικών κορονοϊού και γεμίζουν. Τώρα ετοιμάζουν ακόμη έναν θάλαμο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας ώστε να τον μετατρέψουν σε ΜΕΘ κορονοϊού 4 κλινών», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, αφού σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ετοιμάζουν προς «επίταξη» και τις χειρουργικές αίθουσες. «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ήδη, δύο διασωληνωμένοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε θάλαμο στο νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, ήταν αδύνατη. Πολλοί ασθενείς στις κλινικές βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Όπως προσθέτει, οι μονάδες COVID των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας γέμισαν ήδη με ασθενείς από τη Θεσσαλία. Μάλιστα στο νοσοκομείο Λαμίας από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει μια νέα ΜΕΘ 5 κλινών, όμως, όπως ο ίδιος αναφέρει, θα είναι αδύνατο να διακομιστούν περιστατικά εκεί, αφού θα γεμίσει αμέσως με περιστατικά που βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης.

«Όταν φτιάχνονται ΜΕΘ και γεμίζουν αμέσως δείχνει ότι υπάρχουν ασθενείς που θα έπρεπε ήδη να νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ και λόγω έλλειψης βρίσκονται στις κλινικές. Το νοσοκομείο της Χαλκίδος λειτούργησε 10 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως με περιστατικά της Θεσσαλίας», καταλήγει.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ στη Θεσσαλία, ο κ. Γιαννακός σημειώνει:

  • Στο νοσοκομείο Βόλου, νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένοι στις 8 κλίνες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετεί 5 νεφροπαθείς θετικούς στο κορονοϊό από ιδιωτική μονάδα.
  • Στο νοσοκομείο Τρικάλων, νοσηλεύονται 12 διασωληνωμένοι στις 12 κλίνες. Υπάρχει μία αυτοσχέδια ΜΕΘ 3 κλινών για ύποπτα και θετικά κρούσματα και νοσηλεύει ένα διασωληνωμένο ασθενή.
  • Στο πανεπιστήμιο Λάρισας, νοσηλεύονται14 διασωληνωμένοι στις 14 κλίνες. Τώρα ετοιμάζουν μια αυτοσχέδια ΜΕΘ σε θάλαμο 4 κλινών.
  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται 25 διασωληνωμένοι στις 25 κλίνες. Έχουν δημιουργήσει ΜΕΘ σε θαλάμους κλινικής του νοσοκομείου.
  • Στο νοσοκομείο Καρδίτσας, νοσηλεύονται 5 διασωληνωμένοι στις 5 κλίνες. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση τους δεν το επέτρεπε τη διακομιδή τους.
  • Ταυτόχρονα, τόνισε πως στο νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται 6 διασωληνωμένοι στις 6 κλίνες, ενώ ετοιμάζουν 5 κλίνες ακόμη ΜΕΘ για τις δικές του ανάγκες.
  • Στο νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύονται 10 διασωληνωμένοι στις 10 κλίνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας: Fake news τα περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ - Οργισμένη αντίδραση Χαρδαλιά