ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – Τζανάκης: Ελπίζω να σταματήσουμε στους 900 διασωληνωμένους

Διασωληνωμένοι ΜΕΘ
Γιατροί σε ΜΕΘ νοσοκομείου
INTIME

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης εκφράζοντας την ελπίδα να σταματήσουν στους 900 οι διασωληνωμένοι.

Μετά τις 20 Απριλίου περιμένει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης τη μείωση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και των νοσηλειών στις ΜΕΘ.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η κάμψη στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 εβδομάδων μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20 Απριλίο.

«Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας επανέλαβε όσα είπε και στο Newsbomb.gr ότι τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τα 200.000 επικαλούμενος προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Εκτίμησε, δε, ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό «θα ανακαλύπταμε 8000 - 9000 κρούσματα την ημέρα».

Όσον αφορά το Πάσχα ο Νίκος Τζανάκης προειδοποίησε ότι κάθε ναός μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων καλώντας την εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Αναφορικά, τέλος, με την μετακίνηση εκτός νομού σχολίασε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης