ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr: Δυνατότητα επιλογής στις γυναίκες 30 - 39 για όλα τα εμβόλια

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr: Δυνατότητα επιλογής στις γυναίκες 30 - 39 για όλα τα εμβόλια

Τι απάντησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών για το ενδεχόμενο σοβαρών κινδύνων στην υγεία γυναικών από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου αναφορικά με το ζήτημα του εμβολιασμού γυναικών νεαρής ηλικίας με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της δημοσιογράφου Διονυσίας Προκόπη, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών επεσήμανε κατ' αρχάς ότι τα περιστατικά θρομβώσεων έχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, επισημαίνοντας πως μπορεί να δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση αν έχουμε σε μικρό χρονικό διάστημα ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και σε μικρό δείγμα. Δηλαδή, σε 2-3 εβδομάδες το συγκεκριμένο ποσοστό μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό.

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως «για τις γυναίκες ξέραμε πάντα πως υπάρχει μια ευαισθησία ως προς τις θρομβώσεις, ειδικά για γυναίκες που είναι έγκυες, ή παίρνουν αντισυλληπτικά, ή καπνίζουν. Υπάρχει ως γνωστόν ο παράγοντας των οιστρογόνων που παίζουν καθοριστικό ρόλο, όμως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως αντιμετωπίζουμε ακόμα μία πανδημία η οποία είναι ακόμα εδώ».

Η ίδια ξεκαθάρισε ωστόσο πως όλες οι γυναίκες 30 και πάνω ετών έχουν δυνατότητα να επιλέξουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό το κορίτσι που είχε χαθεί – Βρέθηκε στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων