ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Κρούσματα κορονοϊού στην Ψυχιατρική Κλινική

ΕΚΑΒ
INTIME NEWS

Για διασπορά του ιού στην Ψυχιατρική Κλινική, προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ. 

Τέσσερις νοσηλευτές της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, οι δύο νοσηλευτές είναι εμβολιασμένοι και οι άλλοι δύο, ανεμβολίαστοι.

Θετικοί, επίσης, βρέθηκαν δύο ασθενείς. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο ένας μεταφέρθηκε στην κλινική covid, ο άλλος όμως παρέμεινε στην Ψυχιατρική καθώς υπήρχε εισαγγελική εντολή. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο, χαρακτηρίζει πρόσχημα την εισαγγελική εντολή και προειδοποιεί για κίνδυνο διασποράς του ιού και στους άλλους ασθενείς.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονταν 14 ασθενείς με κορονοϊό μέχρι χθες, Δευτέρα (02/08/2021) σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου. Ένας ασθενής έχει διασωλωνηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι έξι κλίνες της μονάδας κορονοϊού είχαν γεμίσει και πλέον χρησιμοποιούνται θάλαμοι και της Α’ Παθολογικής Κλινικής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται, είναι ανεμβολίαστοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς