ΥΓΕΙΑ

Μπουρλά: Ελπίζω σε καλά νέα για το φάρμακο του κορονοϊού-Κανένα στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια

Αλμπέρ Μπουρλά
Αλμπέρτ Μπουρλά: Αισιόδοξος για τις μελέτες που αφορούν το από το στόμα χορηγούμενο φάρμακο κατά του κορονοϊού και καθησυχαστικός για τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις
AP

Αλμπέρτ Μπουρλά: Αισιόδοξος για τις μελέτες που αφορούν το από το στόμα χορηγούμενο φάρμακο κατά του κορονοϊού και καθησυχαστικός για τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις

Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν στοιχεία για το φάρμακο που ετοιμάζει η Pfizer κατά του κορονοϊού αλλά και καθησυχαστικός όσον αφορά τα εμβόλια και την κάλυψη που παρέχουν για τις μεταλλάξεις του ιού εμφανίστηκε ο Αλμπέρτ Μπουρλά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ σχετικά με το νέο αντιικό φάρμακο αυτό είπε ότι είναι ένα φάρμακο που θα χορηγείται από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι. «Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Παράλληλα σε δήλωση του στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Μπουρλά είπε ότι «παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των νέων στελεχών του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα που να εκφεύγει από τις δυνατότητες του εμβολίου. Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί όμως οι δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία mRNA μας επιτρέπει μέσω μιας διαδικασίας αλλαγής κωδικού στο εμβόλιο να δημιουργήσουμε ένα νέο εμβόλιο μέσα σε 100 ημέρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουρλά «είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας, αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης».

Σε ερώτηση για το ότι η Pfizer ζητά από τον FDA να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου της εταιρείας για τα παιδιά 5-11 ετών και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι «εμείς για να υποβάλλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι αρχές κι εφόσον το εγκρίνουν όπως και περιμένω τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν».

Για την τρίτη δόση είπε ότι «διάφορες χώρες και διάφορες αρχές την έχουν συστήσει. Μερικοί πολύ πιο ευρέως από ότι άλλες χώρες κι ότι θα αποφασίσει η ΕΕ νομίζω θα πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Κινητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο – Τους περιμένουμε!

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Αθηνά» την Παρασκευή

Μπουρλά: Πότε θα κυκλοφορήσει το φάρμακο για τον κορονοϊό – Tι λέει για μεταλλάξεις και 3η δόση