ΥΓΕΙΑ

Νέο ΔΣ στον ΕΟΠΥΥ με αλλαγές στη σύνθεση - Η απόφαση Πλεύρη

εοπυυ
Τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι
INTIME NEWS

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ όρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, χθες, Πέμπτη (23/03/2023). Στο νέο ΔΣ δεν συμμετέχουν πλέον οι κοινωνικοί εταίροι, δηλαδή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι γιατρών, φαρμακοποιών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κλπ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, στο νέο ΔΣ συμμετέχουν:

- Θεανώ Καρποδίνη, διοικήτρια ΕΟΠΥΥ ως πρόεδρος του ΔΣ

- Αθανάσιος Ζαμάνης, δικηγόρος

- Στυλιανός Κροκίδας, μεσίτης ασφαλίσεων

- Θεόδωρος Καλομοίρης, ιατρός

- Συμεών Ψωμιάδης, ιατρός

- Κωνσταντίνος Μπαρούς, οικονομολόγος

- Γεώργιος Μάνος, ιατρός.

Ως Αναπληρωτής της Διοικήτριας στο σύνολο των καθηκόντων της, υπό την ιδιότητά του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του Διοικητή του φορέα, ορίζεται ο Αθανάσιος Ζαμάνης.

Το απερχόμενο ΔΣ συνεδρίασε χθες και τα μέλη του ενημερώθηκαν για τον ορισμό των μελών του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο δεν εκπροσωπούνται πλέον οι κοινωνικοί εταίροι. Τα μέλη που εκπροσωπούν τους κοινωνικούς εταίρους εξέφρασαν ενώπιον της Διοικήτριας την απόλυτη αντίθεσή τους και των φορέων που εκπροσωπούν για την απουσία κοινωνικού ελέγχου εφεξής στις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Η Θεανώ Καρποδίνη ανέφερε ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα εκπροσωπούνται έμμεσα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ μέσω του εκπροσώπου του e-ΕΦΚΑ, εκπρόσωπος του οποίου έχει οριστεί στο νέο Δ.Σ. Επίσης τόνισε πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει να έχει επικοδομητικό διάλογο και διαβουλεύσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θεσμικούς φορείς ασθενών, για θέματα που τους αφορούν με στόχο την καλύτερη κάλυψη των αναγκών τους.

Τέλος, τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν και για την ανάθεση καθηκόντων στη νέα γενική διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η ανάθεση έγινε συνεκτιμώντας τα ουσιαστικά προσόντα της υπαλλήλου, την ποιότητα της υπηρεσιακής της διαδρομής και τις εν γένει διοικητικές της ικανότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις κείμενες δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις περί τοποθέτησης προϊσταμένων. Επί της ανάθεσης ουδεμία αντίρρηση διατυπώθηκε από τα μέλη του ΔΣ, επισημαίνει η διοίκηση του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας για όλο το μαθητικό πληθυσμό

Έρχεται «κόφτης» εξετάσεων ανά ΑΜΚΑ και εξαιρέσεις στην αποζημίωση

ΕΟΠΥΥ: Κόντρα με γιατρούς και πολυιατρεία για το «πάρτυ των 10 χρόνων»