ΥΓΕΙΑ

«Προτεραιότητα πληρωμής στους γιατρούς με την εκταμίευση της δόσης»

«Προτεραιότητα πληρωμής στους γιατρούς με την εκταμίευση της δόσης»

Εντολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη να υπογράψει την εξόφληση των οφειλών του Οργανισμού προς τους συμβεβλημένους ιατρούς έως το πρώτο εξάμηνο του έτους

έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ενώ για τις οφειλές αυτές των Ασφαλιστικών Ταμείων που συγχωνεύθηκαν στον Οργανισμό, δεσμεύθηκε να εξοφληθούν οι γιατροί κατά προτεραιότητα, από τη δόση των 6,5 δις ευρώ που θα εκταμιευθεί.

Για δε τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα Νοσοκομεία, ανέφερε ότι θα δώσει σε ένα μήνα ότι είχε δοθεί σε ένα εξάμηνο από την προηγούμενη Διοίκηση του Υπουργείου.

Οι σχετικές δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού προέκυψαν από τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και κατά τη συζήτηση, ο κ. Σαλμάς πρότεινε πιλοτικά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά να αναλάβει τη διαχείριση και κατανομή του χρηματικού κεφαλαίου του ΕΟΠΥΥ με κλειστό προϋπολογισμό, για την σύναψη συμβάσεων των ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ