ΥΓΕΙΑ

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ αν πληρωθούν

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ αν πληρωθούν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους ή να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου, σημειώνοντας ότι οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μ Σαλμά κινούνται σε θετική κατεύθυνση, εντούτοις, η Ένωση αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρις ότου πιστωθούν τα οφειλόμενα ποσά στους λογαριασμούς των συνεργαζόμενων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. Και αυτό γιατί από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού δεν αποσαφηνίζεται για ποια ποσά γίνεται λόγος, ποιους μήνες αφορούν και για ποια κατηγορία οφειλών (ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις, παρακλινικές εξετάσεις).

Ο κ. Ελευθερίου υπενθύμισε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012, καθώς και ιατρικές επισκέψεις από τον Μάιο του 2012, κατά παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ χρωστά και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ. Τέλος, θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σημείωσε πως οι εκπρόσωποι της Ένωσης ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, προκειμένου να διευκρινιστούν τα παραπάνω ερωτήματα, τονίζοντας ότι «σε περίπτωση που η συνάντηση πραγματοποιηθεί και υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις και δεσμεύσεις από πλευράς του, είμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας σε ένδειξη συμπαράστασης προς την βαλλόμενη ελληνική Κοινωνία. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε μέχρις ότου πιστωθούν οι λογαριασμοί των ιατρών τα ανωτέρω ποσά, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ».