ΥΓΕΙΑ

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή τα δημόσια νοσοκομεία λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων γιατρών και νοσηλευτών.


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κήρυξε 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Στις 12:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Η ΟΕΝΓΕ μεταξύ άλλων διεκδικεί «να αποτραπούν οι αυθαίρετες μετακινήσεις, να στελεχωθούν όλα τα υποστελεχωμένα τμήματα νοσοκομείων με επαρκές νοσηλευτικό-ιατρικό-εργαστηριακό προσωπικό, να αξιοποιηθούν στην Ελλάδα οι νέοι γιατροί που αναγκάζονται να ξενιτευτούν» κ.ά..

«Αγωνιζόμαστε κατά των μνημονιακών πολιτικών που συρρικνώνουν και υποχρηματοδοτούν το δημόσιο σύστημα υγείας, κατά των λουκέτων σε νοσοκομεία που θέτουν προσωπικό σε διαθεσιμότητα», αναφέρει από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ.

Την αυριανή απεργία, αλλά και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ζητά από τον υπουργό Υγείας να σταματήσει την καταστροφική πολιτική στο χώρο της Υγείας.

«Δηλώνουμε ότι ο ιατρικός κόσμος θα αντιταχθεί σύσσωμος σε κάθε παρέμβαση που ευρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση», συμπληρώνει ο ΠΙΣ.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

«Δεν εκβιαζόμαστε» απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον Γεωργιάδη

Προειδοποίηση Γεωργιάδη στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Θ. Γιαννόπουλος: «Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»

Ροή Ειδήσεων