ΥΓΕΙΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Με το αίτημα «πλήρης απασχόληση» ξεκινά ο διάλογος

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Με το αίτημα «πλήρης απασχόληση» ξεκινά ο διάλογος

Πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, επιθυμούν να είναι οι γιατροί στην επόμενη ημέρα της Μεταρρύθμισης, όπως προέκυψε από πολύωρη συνάντηση που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο η Ολομέλεια των Ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Το αίτημα αυτό δε, θα κυριαρχήσει και στην αυριανή επίσημη συνάντηση μεταξύ του κλάδου και της ηγεσίας του υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Υγείας, με την παρουσία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Άλλα αιτήματα που θα καταθέσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην συνάντηση, είναι ότι ζητούν να μην καταστραφεί καμία δημόσια δομή και να μην αλλάξει το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ (να μην κλείσουν δηλαδή εν τέλει, τα ιδιωτικά τους ιατρεία).

Γενικότερα το θέμα της Μεταρρύθμισης της Υγείας απασχόλησε έντονα την σημερινή συνεδρίαση, με τους γιατρούς να μιλάνε με έμφαση για την ανάγκη να προστατευθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην αποδομηθεί καμία δημόσια δομή, όπως σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, όπως τόνισαν.

Μέχρι τότε, οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα βρίσκονται σε απεργίες, και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, όπως έχουν εξαγγείλει οι Ενώσεις τους. Βεβαίως πολλά θα κριθούν από την αυριανή συνάντηση μεταξύ υπουργού Υγείας και εκπροσώπων του κλάδου.

Είναι γεγονός, ότι στον διάλογο αυτό οι τόνοι από την πλευρά του κ. Αδωνι Γεωργιάδη έχουν πέσει σημαντικά, μετά και την εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, «να μην γίνουν απολύσεις και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να χειριστεί το θέμα με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην χάσει κανένας την δουλειά του».

Πηγή: onmed.gr