ΥΓΕΙΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου

Πρωτοβουλία για συνάντηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον πρόεδρο της Βουλής προτείνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ επιμένουν σθεναρά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, κατά την διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί καλούν επίσης τα θεσμικά όργανα του κλάδου, να λάβουν θέση απέναντι στους γιατρούς – βουλευτές, που θα υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο, ώστε να αντιμετωπιστούν για την αντιδεοντολογική, αντιιατρική και αντιεπιστημονική τους πράξη.

Ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής, σε μία ύστατη προσπάθεια να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ- που ήδη υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Πέμπτη- ζητούν τώρα από το κορυφαίο θεσμικό όργανο των γιατρών, τον ΠΙΣ, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις του κλάδου.

Εν τω μεταξύ, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου, τα μέλη του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής, προσανατολίζονται σε μία σειρά νομικών ενεργειών, προκειμένου να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς όπως υποστηρίζουν, το νομοσχέδιο, φέρνει βίαιες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των γιατρών.

Στο ψήφισμά του ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής αναφέρει: «H Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι οι κάτοικοι της χώρας μας δεν θα ανεχθούν την πλήρη κατάρρευση του Συστήματος Υγείας. Με την ψήφιση του Νομοσχεδίου επέρχεται υγειονομική γενοκτονία που η χώρα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει για δεκαετίες.

Καλούμε τα κόμματα και όλους τους Βουλευτές, ειδικότερα τους γιατρούς Βουλευτές, να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους. Στη συνείδηση των επόμενων γενεών και στην ιστορία όσοι υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο, θα καταγραφούν με τα μελανότερα χρώματα. Καλούμε τον ΠΙΣ, να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να εκθέσει τις θέσεις του Ιατρικού σώματος με θεσμικό τρόπο.

Καλούμε επίσης τα θεσμικά όργανα των γιατρών, να λάβουν θέση απέναντι στους γιατρούς – βουλευτές, που θα υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο, ώστε να αντιμετωπιστούν για την αντιδεοντολογική, αντιιατρική και αντιεπιστημονική τους πράξη».

Ο Σύλλογος, καλεί όλα τα σωματεία της Υγείας, των ασφαλισμένων, τους Δήμους και όλο το λαό στη συγκέντρωση που οργανώνει το Πανυγειονομικό Μέτωπο, στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να διαδηλώσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην διάλυσης της περίθαλψης που επιχειρείται όπως αναφέρουν.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» στη δημόσια υγεία από την πολιτική Γεωργιάδη