ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών με εκδηλώσεις και απεργίες

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών με εκδηλώσεις και απεργίες

Την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου για τα «Δικαιώματα των Εξαρτημένων Ατόμων» θα έχει ως βασικό θέμα η ημερίδα που διοργανώνει για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, η Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Κλάδο Ουσιοεξαρτήσεων της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.


Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας. Παρεμβάσεις επίσης θα γίνουν από το Σύλλογο Οικογενειών ΚΕΘΕΑ, το Σύλλογο Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, το Σύλλογο Οικογενειών 18 Άνω.

Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών θα σηματοδοτήσουν με 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας, τόσο στον ΟΚΑΝΑ όσο και στα Κέντρα Πρόληψης.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημοσίων δομών για την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών, καθώς και για την απαξίωση της θεραπευτικής διαδικασίας και των πολιτικών πρόληψης.

Εντός των ημερών, οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ θα καταθέσουν ενυπόγραφη καταγγελία στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, σχετικά με τους κινδύνους τους οποίους εγκυμονεί η δραματική απαξίωση της θεραπευτικής διαδικασίας στις μονάδες φαρμακευτικής υποκατάστασης του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, οι δομές και θεραπευτικές μονάδες του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Χωρίς φάρμακα ο ΟΚΑΝΑ!