ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Να τεθεί ατομικό όριο ανά πάροχο στις διαγνωστικές εξετάσεις

ΙΣΑ: Να τεθεί ατομικό όριο ανά πάροχο στις διαγνωστικές εξετάσεις

Την άμεσα έκδοση Υπουργικής Απόφασης, η οποία να θέτει ατομικό όριο ανά πάροχο για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ζητά από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Σε συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ), υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, υπήρξε δέσμευση για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, δυνάμει της οποίας θα θεσπίζεται ατομικό όριο ανά πάροχο αναφορικά με την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων στις νέες συμβάσεις, με δικαίωμα ημερήσιας διαχείρισης του ραντεβού των ασθενών προσαρμοσμένο στη δομή της εκάστοτε διαγνωστικής μονάδας», υπενθυμίζει ο ΙΣΑ.

Καθώς πρόκειται για ζήτημα «μείζονος σημασίας», όπως τονίζει, ο ΙΣΑ ζητά τη συνδρομή του κ. Βορίδη, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση και «να απεμπλακούν χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οποίοι έχουν συνδράμει με τις επιστημονικές τους γνώσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και παρόλα ταύτα βρίσκονται σε δεινή θέση».

Διαβάστε επίσης:

Ο Βορίδης «ξήλωσε» διοικητή νοσοκομείου με πλαστό τίτλο σπουδών