ΥΓΕΙΑ

Ποινική δίωξη για δωροδοκίες νοσοκομειακών γιατρών

Ποινική δίωξη για δωροδοκίες νοσοκομειακών γιατρών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και πώληση ιατρικών προϊόντων, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ ερευνάται και ο ρόλος γιατρών δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο στα δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.

Την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης και βάσει των ευρημάτων που κατάφερε να συλλέξει άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Η υπόθεση περνά, πλέον, στα χέρια τακτικού ανακριτή, ο οποίος καλείται να αποκαλύψει την ταυτότητα των γιατρών, αλλά και των υπευθύνων δημόσιων νοσοκομείων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση. Σε περίπτωση που προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, τότε θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι παρακλάδι μιας άλλης μεγάλης δικογραφίας, που βρίσκεται στην ανάκριση και οι δικαστικές αρχές έκριναν σκόπιμο λόγω της σοβαρότητάς της να τη διαχωρίσουν και να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Σχετικές ειδήσεις