ΥΓΕΙΑ

ΕΚΑΒ: Δημιουργία Βάσης Πλωτών Διακομιδών στη Νάξο

ΕΚΑΒ: Δημιουργία Βάσης Πλωτών Διακομιδών στη Νάξο

Τις ταχείες διακομιδές ασθενών στις Κυκλάδες -με κέντρο τη Βάση Αεροδιακομιδών της Σύρου- θα έρθει να ενισχύει η δημιουργία Βάσης Πλωτών Διακομιδών, στη Νάξο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, επισκέφθηκε το νησί, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας - Νοσοκομείο Νάξου. Κατά το χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, ανακοίνωσε τη δημιουργία Βάσης Πλωτών Διακομιδών στη Νάξο, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του προγράμματος Interreg. Η Βάση θα συμβάλει ουσιαστικά στην πιο ασφαλή, ταχεία και οικονομική διακομιδή των επειγόντων περιστατικών, δεδομένου ότι η Νάξος κατέχει κεντρική θέση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ. Για τη στελέχωσή της, προβλέπονται τέσσερις θέσεις διασωστών και δύο θέσεις γιατρών.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι το τοπικό ΕΚΑΒ ενισχύεται άμεσα με δύο επιπλέον διασώστες. Επισκεπτόμενος, τέλος, την Κωμιακή και την Κόρωνο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύθηκε για τη στάθμευση ασθενοφόρου οχήματος στην ορεινή Νάξο. Το ασθενοφόρο θα είναι 4Χ4 και θα μπορεί να κινείται ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες, επισήμανε. Για τη στάθμευση του εν λόγω ασθενοφόρου θα συνδράμουν η Πυροσβεστική και ο Δήμος Νάξου, αφού προηγηθεί η εκπαίδευση των οδηγών του από το ΕΚΑΒ.

Μείωση του ενεργειακού κόστους

Παράλληλα, το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε τη σύνδεση των κεντρικών εγκαταστάσεών του, έκτασης 8.000 τ.μ. στην Αθήνα, με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, υποκαθίσταται το πετρέλαιο θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου σε δύο εγκαταστάσεις γραφείων και συνεργείων, συνολικής δυναμικότητας 765.000 Kcal/h.

Έτσι, μειώνεται σημαντικά το ενεργειακό κόστος, καθώς και οι εκπεμπόμενοι ρύποι CO2 κατά 27 τόνους ετησίως.

Ως προς τις αντίστοιχες σε μέγεθος κτηριακές εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, προχωρούν κι εκεί οι διαδικασίες διασύνδεσης. Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης της χρηματοδότησης για την προκήρυξη της κατασκευής του έργου.

Σχετικές ειδήσεις